Πώς θα ισιώσεις μια ημέρα που ξεκίνησε στραβά!

25.11.2009
Η μέρα πήγε στραβά από το πρωί! Έκαψες το τοστ, γλίστρησες στο μπάνιο, έχασες το λεωφορείο και σου χύθηκε ο καφές! Μην απελπίζεσαι. Υπάρχει τρόπος να φέρεις στα ίσια, μια ημέρα που ξεκίνησε όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δοκίμασε μερικές από τις παρακάτω στρατηγικές και όλα θα αλλάξουν προς όφελός σου.

Η μέρα πήγε στραβά από το πρωί! Έκαψες το τοστ, γλίστρησες στο μπάνιο, έχασες το λεωφορείο και σου χύθηκε ο καφές! Μην απελπίζεσαι. Υπάρχει τρόπος να φέρεις στα ίσια, μια ημέρα που ξεκίνησε όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δοκίμασε μερικές από τις παρακάτω στρατηγικές και όλα θα αλλάξουν προς όφελός σου.

1. Να παίζει το τρανζίστορ: όχι, δεν χρειάζεται να ψάξεις το μπαούλο της γιαγιάς για να βρεις το παλιό τρανζίστορ! Πάρε το iPod, βάλε τα ακουστικά, ανέβασε την ένταση στο τέρμα και χόρεψε για δέκα λεπτά με την ψυχή σου. Τα αργά κομμάτια μπορεί να είναι χαλαρωτικά αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα μπιτάτο τραγούδι που θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το θυμό των ατυχιών που έχει μαζευτεί μέσα σου. Μαζί με το θυμό, θα αποδεσμευτείς και από όλα τα αρνητικά συναισθήματα που σου δημιουργήθηκαν αυτή τη γκαντεμομέρα!

2. Φόρα το κόκκινο κραγιόν: τα κόκκινα χείλια θα ανεβάσουν τόσο το σεξαπίλ όσο και την αυτοπεποίθησή σου! Η θετική αντίδραση που θα πάρεις από τους γύρω, θα διώξει αμέσως την κακή διάθεση που σου δημιουργήθηκε πρωί πρωί και θα αισθάνεσαι όμορφη και σέξυ για την υπόλοιπη ημέρα.

3.Βιντεάκι βιντεάκι, διαθεσούλα έφτιαξα: είναι αδύνατο να αισθάνεσαι άσχημα όσο γελάς. Γι' αυτό κατέβασε από το ίντερνετ το πιο αστείο βιντεάκι που θα βρεις και γέλασε όσο μπορείς. Η τούμπα της Jlo είναι ένα από τα αγαπημένα βίντεο γέλιου τελευταία, αλλιώς ζήτα από τον αγαπημένο σου να κάνει τις πιο αστείες γκριμάτσες!

4. Κλείσε τη λάμπα του γραφείου και άνοιξε το παράθυρο: το φως που έχεις πάνω από το κεφάλι σου, μπορεί να επιδεινώσει το στρες και τα νεύρα μιας άσχημης ημέρας. Κλείσε τη λάμπα και άνοιξε το παράθυρο να μπει λίγος ήλιος και αμέσως θα καλμάρουν τα νευράκια σου.

5. Πες ναι στα πορτοκαλοκίτρινα: τέτοιες δύσκολες και στραβές ημέρες, έχε πάντα μπροστά σου ή στο χώρο γύρω σου, κίτρινα και πορτοκαλί αντικείμενα. Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχισμένοι ανάμεσα σε αυτά τα θερμά χρώματα σε αντίθεση με τα μπλε και μοβ. Αν δεν έχεις αντικείμενα σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, φόρα κάτι στους χρωματισμούς αυτούς.

6. Κλείσε τα μάτια: και φαντάσου το αγαπημένο σου ειδυλλιακό μέρος πάνω στον πλανήτη.Δεν έχει σημασία αν το μέρος είναι φανταστικό ή πραγματικό, θάλασσα ή βουνό, αρκεί να είναι το μέρος που θα ήθελες να βρίσκεσαι. Αλλάζοντας το φόντο στην επιφάνεια του μυαλού σου, θα γίνεις αμέσως πιο ευτυχισμένη.

7. Πες ναι στο σεξ στα γρήγορα: ακόμα κι αν το σεξ δεν είναι επιλογή, προσπάθησε να θυμηθείς την τελευταία φορά που έκανες παθιασμένο έρωτα και τελειώσες ξανά και ξανά. Ακόμα και η ανάμνηση του οργασμού, θα πάρει από πάνω σου την κακή διάθεση και ενέργεια και θα γεμίσει το μυαλό σου με θετικά συναισθήματα.

8. Βάλε τα αγαπημένα σου σέξι ρούχα:
κάθε μία από εμάς έχει στην ντουλάπα της ένα ρούχο που τραβά τα βλέμματα και έχει θετικό αντίκτυπο σε γνωστούς, φίλους, ακόμα και στους περαστικούς στο δρόμο. Το ρούχο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα παπούτσι ή κάποιο άλλο αγαπημένο αξεσουάρ που θα σε κάνει να φουσκώσεις από περηφάνια.

9. Πες ναι στα εσπεριδοειδή: σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, τα εσπεριδοειδή μπορούν να σου φτιάξουν αμέσως τη διάθεση. Κατανάλωσε τα σιγά σιγά και πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας γεμάτη αισιοδοξία

10. Ανάπνευσε σωστά: πάρε μια βαθιά αναπνοή που θα διαρκέσει 5 δευτερόλεπτα. Και έπειτα, φρόντισε να εκπνεύσεις το ίδιο αργά και βαθιά. Το μυαλό σου θα πάρει το οξυγόνο που έχασες πάνω στην κρίση στρες και πανικού που βίωσες εξαιτίας των αναποδιών, και θα αισθανθείς αμέσως καλύτερα.

Κατερίνα Πατούλια