8 κινήσεις για σιγουριά που τσακίζει

19.11.2009
Σου έχει τύχει ποτέ να πρέπει να δείχνεις σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά εσύ να νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις από ντροπή και ανασφάλεια; Σου έχει τύχει να έχεις να τα βγάλεις πέρα στα δύσκολα και συ να νιώθεις ότι δεν υπάρχει τέλος στα σούρα και φως στο τούνελ; Τέρμα τα κόκκινα μάγουλα και οι ντροπές! Ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές για να σκίζεις αυτοπεποίθηση, ακόμα και όταν τρέμει το φυλλοκάρδι σου.

Σου έχει τύχει ποτέ να πρέπει να δείχνεις σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά εσύ να νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις από ντροπή και ανασφάλεια; Σου έχει τύχει να έχεις να τα βγάλεις πέρα στα δύσκολα και συ να νιώθεις ότι δεν υπάρχει τέλος στα σούρα και φως στο τούνελ; Τέρμα τα κόκκινα μάγουλα και οι ντροπές! Ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές για να σκίζεις αυτοπεποίθηση, ακόμα και όταν τρέμει το φυλλοκάρδι σου.

1. Μην φοράς βαρετά ρούχα σε βαρετά χρώματα: σίγουρα εσύ προσπαθείς να δέσεις με το φόντο, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Αλλά τελικά, αυτό που καταφέρνεις είναι να περνάς απαρατήρητη και όλοι να σε θεωρούν βαρετή. Προτίμησε τα έντονα χρώματα (κόκκινα για παράδειγμα) και φρόντισε να τηρείς τον κανόνα της χρυσής σέξυ αναλογίας για να γοητεύσεις: 40% γυμνό σώμα - 60% ντυμένη με στενά ρούχα.

Τουλάχιστον αυτό προτείνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον ψυχολόγο Κόλιν Χέντρι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Behaviour". Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει όντως μια κατάλληλη αναλογία ανάμεσα στο να είναι μια γυναίκα υπερβολικά αποκαλυπτική και υπερβολικά συντηρητική στο ντύσιμό της.

Η μελέτη βασίστηκε στην "κατασκοπική" δραστηριότητα τεσσάρων ερευνητριών που διακριτικά ανέλαβαν να παρακολουθήσουν τη γοητεία που ασκούσαν οι γυναίκες σε ένα νυχτερινό κλαμπ, ανάλογα με το ντύσιμό τους. Αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, οι οποίες είχαν αφήσει εκτεθειμένο περίπου το 40% του συνολικού σώματός τους, προσέλκυαν διπλάσιους άνδρες κοντά τους σε σχέση με τις γυναίκες που ήσαν πιο συντηρητικά ντυμένες.

Όμως, προσοχή στις υπερβολές αφού οι γυναίκες με εκτεθειμένο το 40% τα πήγαιναν καλύτερα σε σχέση με εκείνες που ήταν ντυμένες πολύ προκλητικά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πολύ γυμνό σώμα απωθεί έναν άνδρα, επειδή υποσυνείδητα του περνάει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι γενικώς διαθέσιμη και να μην είναι πιστή.

Η έρευνα είχε μια ακόμη πρακτική συμβουλή για τις γυναίκες: το υπόλοιπο 60% του σώματος που παραμένει καλυμμένο, θα πρέπει να είναι ντυμένο με στενά ρούχα και να λικνίζεται προκλητικά στον ήχο της μουσικής! Το 15% των γυναικών που συνδύαζαν και τα τρία είχαν το μεγαλύτερο σουξέ. Κατά μέσο όρο προσεγγίστηκαν από 40 άνδρες.

2. Κάνε εξάσκηση στη γλώσσα του σώματος: όσο αγχωμένη και να νιώθεις, κράτησε ψηλά το κεφάλι. Μην σταυρώνεις τα χέρια. Είναι καλύτερο να στέκεσαι με τους ώμους ανοιχτούς και τα χέρια χαλαρά στο πλάι ή πίσω.

3. Μην κρύβεσαι πίσω από τα μαλλιά σου: άφησε τους ανθρώπους να βλέπουν το πρόσωπό σου καθαρά. Τα μαλλιά που είναι πιασμένα σε μια ωραία αλογοουρά δείχνουν ότι δεν έχεις πρόβλημα να σε κοιτάζουν οι άλλοι και είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου.

4. Χαμογέλασε: πολλές φορές οι γύρω σου μπορεί να θεωρούν ότι δεν είσαι φιλική ενώ στην πραγματικότητα εσύ απλά ντρέπεσαι υπερβολικά. Ένα χαμόγελο είναι αρκετό για να δείξεις πιο φιλική και να χαλαρώσεις τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν.

5. Μην μιλάς πολύ γρήγορα: χαλάρωσε και πάρε μια βαθιά ανάσα. Τ άτομα που μιλούν γρήγορα και μπερδεύουν τα λόγια τους δείχνουν μεγάλη έλλειψη σιγουριάς. Μίλα αργά και πρόλαβε έτσι μια χαζή ατάκα που θα σου ξέφευγε από τη βιασύνη σου.

6. Κοίτα τους συνομιλητές σου κατάματα: ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια έλλειψης αυτοπεποίθησης είναι η αποφυγή οπτικής με τους συνομιλητές σου. Προσπάθησε να κοιτάζεις στα μάτια τους ανθρώπους που κουβεντιάζουν μαζί σου, αλλά όχι επίμονα γιατί θα τους απωθήσεις.

7. Μην τρως τα νύχια σου: αποτελεί το νούμερο 1 σημάδι ότι έχεις νευρικότητα.

8. Αρωματίσου: δύο σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα, αποσμητικό ή λάδι, θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ακόμα κι αν κάποιος σε πλησιάσει από αρκετά κοντινή απόσταση, θα έχεις τη σιγουριά ότι μοσχομυρίζεις.

Από την Κατερίνα Πατούλια