Το άγχος σε κάνει να τρως περισσότερο; 5 εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτή την επιθυμία

19.12.2020
Το άγχος σε κάνει να τρως περισσότερο; 5 εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτή την επιθυμία
Ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής μας, της εργασίας και των καθημερινών ανησυχιών μπορεί πολύ εύκολα να εντείνει το άγχος μας, Και δεν είναι λίγες οι φορές που όταν είμαστε ανήσυχες στρέφομαστε στο φαγητό ως καταφύγιο για να νιώσουμε καλύτερα και να ηρεμήσουμε. Είναι εκείνη η στιγμή που το φαγητό μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας: καταναλώνουμε περιττές θερμίδες και μετά αισθανόμαστε ένοχες που πέσαμε με τα μούτρα στο... ψητό. Και ανοίγει ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγουμε. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικές εύκολες λύσεις. Παρακάτω θα βρεις 5 εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής όταν αισθάνεσαι άγχος ή περνάς μια δύσκολη περίοδο.

Μάσησε μια τσίχλα

Η τσίχλα είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση του στρες. Όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι ανήσυχη ή αναστατωμένη, μπορείς να μασάς τσίχλα που θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ήρεμη και συγκεντρωμένη. Το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεις καθημερινά.

Πιες τσάι

Tα αφεψήματα μπορούν να είναι ισχυροί σύμμαχοι όταν πρόκειται να ξεγελάσουν το μυαλό μας για να πιστέψει ότι δεν πεινάμε. Κάθε φορά που αισθάνεσαι άγχος και θέλεις να να ανοίξεις το ψυγείο, επίλεξε να κάνεις στον εαυτό σου ένα χαλαρωτικό τσάι. Όχι μόνο θα αισθανθείς πιο χαλαρή, αλλά θα είσαι επίσης σε θέση να ενυδατώσεις το σώμα σου και να αποβάλεις τις τοξίνες.

Φάε πικάντικο φαγητό, αλλά όχι κάθε μέρα

Ορισμένες έρευνες ισχυρίζονται ότι η προσθήκη καυτερών πιπεριών στο γεύμα σου θα μπορούσε να μειώσει την όρεξή σου. Η καψαϊκίνη - η ουσία που κάνει τις πιπεριές τσίλι καυτερές - κάνει το σώμα να αισθάνεται γεμάτο και καίει περισσότερες θερμίδες από άλλα τρόφιμα. Αλλά πρόσεξε να μην το χρησιμοποιείς καθημερινά, γιατί διαφορετικά το σώμα σου θα το συνηθίσει και δεν θα παράγει το ίδιο αποτέλεσμα.

Απόφυγε το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα στο φαγητό σου

Γνώριζες ότι τα χρώματα έχουν τεράστια επίδραση στην όρεξή σου; Όταν βλέπουμε ένα γεύμα ή ένα περιτύλιγμα με μία από τις αποχρώσεις που αναφέρονται στον τίτλο, ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί μια σειρά μηχανισμών που μας κάνουν να αισθανόμαστε πεινασμένες. Γι 'αυτό συνιστάται να αποφεύγεις τα τρόφιμα με αυτά τα χρώματα εάν θέλεις να χάσεις βάρος.

«Ενεργοποίησε» τη μύτη σου με το άρωμα της μέντας

Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το άρωμα της μέντας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό συμπλήρωμα για να μειώσει την όρεξη και να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς να έχεις μαζί σου ένα λαδάκι (θα βρεις πολλά φυτικά στην αγορά) με αυτό το άρωμα και να το μυρίζεις κάθε φορά που αισθάνεσαι άβολα ή νιώθεις άγχος. Θα αισθανθείς παραγματικά ανακούφιση!