Απλά βήματα για να είσαι πάντα κομψή…

06.03.2018
Απλά βήματα για να είσαι πάντα κομψή…
Πολλές από εμάς πιστεύουμε ότι για να αφήσουμε καλές εντυπώσεις στους άλλους θα πρέπει να επενδύσουμε χρόνο και χρήμα. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο νομίζεις…

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία για να πάρεις τα πιο ακριβά ρούχα ή καλλυντικά ώστε αποκτήσεις αυτό που λέμε class. Τις περισσότερες φορές η κομψότητα πηγάζει από μέσα μας, στο πως συμπεριφερόμαστε και στο πώς αντιδράμε. Παρακάτω θα σου πω κάποιους μικρούς κανόνες που μπορείς να ακολουθείς καθημερινά…

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Το χαμόγελο δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για όσους βρίσκονται γύρω σου και δίνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις στους άλλους. Γι αυτό λοιπόν όσο φορτισμένη κι αν είναι η μέρα σου μην ξεχνάς ποτέ να χαμογελάς!

ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Προσπάθησε να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου κρατώντας πάντα την πλάτη σου ίσια. Μην φέρνεις μπροστά τους ώμους αλλά κράτα το σώμα σου και το κεφάλι σου σε μια ευθεία (προσοχή μην το παρακάνεις όμως). Έτσι καταφέρνεις να δείχνεις σίγουρη για τον εαυτό σου κάτι που κάνει τους άλλους να σε προσέχουν.

ΗΡΕΜΗΣΕ

Εάν προκύψει κάτι δυσάρεστο προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει μια γυναίκα να στριγκλίζει και να παραπονιέται διαρκώς. Ναι ξέρω, γυναίκες είμαστε και έχουμε πάντα δίκιο (not) αλλά σκέψου πόσο καλύτερα θα πήγαιναν τα πράγματα αν ηρεμούσαμε και δεν δραματοποιούσαμε όλα τα γεγονότα.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Ξέρω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα αλλά καλό είναι να τα αναφέρουμε γιατί όντως είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να αγαπάμε και να περιποιούμαστε το σώμα μας γιατί μέσα σε αυτό ζούμε. Αυτό σημαίνει πως δεν ξεχνάμε την καθημερινή υγιεινή. Κάνε έστω μία φορά την ημέρα ντουζ, χρησιμοποίησε προϊόντα για την καθαριότητα και την ενυδάτωση του προσώπου και του σώματός σου. Φόρα πάντα καθαρά και σιδερωμένα ρούχα και αν ξέρεις ότι θα αργήσεις να πας σπίτι φρόντισε να έχεις μαζί σου κάτι ακόμα για να αλλάξεις. Και τέλος το αποσμητικό και το αγαπημένο σου άρωμα δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την τσάντα σου!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φυσικά και κάθε γυναίκα οφείλει να περιποιείται τον εαυτό της αλλά με τον σωστό τρόπο. Προσπάθησε το καθημερινό σου μακιγιάζ να είναι όσο πιο φυσικό γίνεται και να μην υπερβάλεις. Θυμήσου πόσες φορές έχουμε χαρακτηρίσει όλες μας ένα κακά εφαρμοσμένο ή υπερφορτωμένο μακιγιάζ με τον όρο ‘’φθηνό’’.

DRESS CODE

Επέλεξε ρούχα που να σε κολακεύουν. Φόρα το κατάλληλο νούμερο για το σωματότυπό σου για να αποφύγεις δυσάρεστες εφαρμογές ( πχ εάν είναι μικρό το φόρεμα σίγουρα θα τονίσει κάποιο σημείο που δεν θα θες). Επιπλέον καλό θα ήταν να μην αφήνεις πολλά σημεία του σώματός σου εκτεθειμένα γιατί κινδυνεύεις να περάσεις τα όρια του κομψού. Δηλαδή αν έχεις σκοπό να βάλεις μία μίνι φούστα μην προτιμήσεις να βάλεις μπλούζα με πολύ βαθύ ντεκολτέ.