Μικρά πραγματάκια που φέρνουν τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου!

04.03.2017
Υπάρχουν μερικά μικρά πραγματάκια στη ζωή που φαίνονται μικρά κι ανούσια, είναι όμως αυτά που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή σου.

Κοιμήσου σωστά

Κάθε φορά που κάνεις άσκοπα κι ανούσια ξενύχτια ξυπνάς με ένα κεφάλι βαρύ και εύχεσαι να είχες πέσει για ύπνο πιο νωρίς; Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς την ημέρα σου καλά είναι να έχεις κοιμηθεί σωστά.

Πιες νεράκι κι ενυδατώσου

Είναι από τα πιο προφανή αλλά κι από αυτά που αμελλούμε πιο συχνά. Κατά καιρούς έχουμε αναλύσει όλα αυτά τα οφέλη του νερού στον οργανισμό μας, την επιδερμίδα μας αλλά και τη διάθεσή μας. Μη ξεχνάς να πίνεις νερό!

Διάβασε ένα βιβλίο

Αν έχεις συνδέσει τα βιβλία μόνο με μελέτη κάνεις μέγα λάθος. Διάλεξε κάποιο βιβλίο της αρεσκείας σου, λογοτεχνικό, αστυνομικό, ερωτική νουβέλα, ποίηση ή ότι άλλο επιθυμείς για να ηρεμείς μέσα στην ημέρα και να εξάψεις λίγο τη φαντασία σου.

Αγάπα τον εαυτό σου

Είναι από τα βασικότερα στη ζωή και η μεγλαύτερη υποχρέωση που έχεις στον εαυτό σου. Όσες κι αν είναι οι ατέλειες που εντοπίζεις, να θυμάσαι πως η τελειότητα κρύβεται στην ατέλεια!

Να είσαι ευγενής

Όσο άσχημα κι αν ξεκίνησε η ημέρα, όσο κακά κι αν εξελίσσεται, προσπάθησε να φέρεσαι με ευγένεια και να μη χάνεις τη ψυχραιμία σου. Ακόμη και στους αγενείς προσπάθησε ν΄απαντάς με το γάντι και να διατηρείς το "ζεν" κλίμα και διάθεση.

Άσκηση

Η γυμναστική από μόνη της είναι ικανή να σου φτιάξει τη διάθεση κι αυτό με επιστημονικά τεκμήρια. Οι ενδορφίνες κάνουν καλή δουλειά αρκεί να τις ενεργοποιήσεις! Κι αν δε σου αρέσει η αερόβια άσκηση, υπάρχουν τόσα είδη γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις.

Θέσε μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους

Ένα βήμα τη φορά στα καλά και στα δύσκολα: αυτό είναι το κλειδί για να κατακτήσεις την ευτυχία. Μικροί στόχοι και η επίτευξή τους θα σου δώσει κίνητρα αλλά και απίστευτο σιναίσθημα ευτυχίας κάθε φορά που πετυχάινεις έναν από αυτούς.

Ξεκίνα με μερικές προτάσεις μας και συμπλήρωσε τη λίστα:

  • Κάνε ένα κοπλιμέντο σε τουλάχιστον 3 άτομα σήμερα
  • Χαμογέλα και καλημέρισε άγνωστους γείτονες.
  • Πες όχι στα λιπαρά και φάε κάτι υγιεινό σήμερα
  • Κάνε αποταμίευση

Να είσαι ευγνόμων για όλα όσα έχεις

Οι περισσότεροι τείνουν να μην εκτιμούν ότι τους έχει προσφέρει απλόχερα η ζωή. Το φαγητό, η οικογένεια, η εκπαίδευση και πολλά ακόμη θεωρούνται δεδομένα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Σταμάτα λοιπόν να γκρινιάζεις για όλα όσα δεν έχεις κι άρχισε να εστιάζεις σε αυτά που η ζωή σου έχει προσφέρει απλόχερα, όποια κι αν είναι αυτά. Και να θυμάσαι, δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα