Πάμε στοίχημα; Πέρνα ένα 24ωρο χωρίς να γκρινιάξεις! Μάθε τον τρόπο

14.02.2017
Αν έχεις χρόνο για να γκρινιάζεις, τότε έχεις σίγουρα χρόνο και γι΄αυτό! Σήμερα βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου και προσπάθησε για ένα ολόκληρο 24ωρο ν΄αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια και τη γκρίνια. Σκέψου για πόσα πράγματα γκρινιάζεις καθημερινά και τι πραγματικά καταφέρνεις με αυτή σου τη στάση.

Είσαι απλήρωτη και περιμένεις το έναντι από τον εργοδότη; Είσαι αναγκασμένη να μένεις σε μια "τρύπα" γιατί τα οικονομικά σου δε σου επιτρέπουν κάτι καλύτερο; Νιώθεις μοναξιά; Δεν έχεις σύντροφο ή φίλο; Κάνεις ανασκόπηση του παρελθόντος και καταμετράς τα λάθη σου; Όποια κι αν είναι η ρίζα του προβλήματος και των αρνητικών σου σκέψεων, η γκρίνια και ο αρνητισμός δε θα διορθώσουν την κατάσταση. Αντίθετα με αυτή τη στάση χάνεις πολλά με πρώτο και σημαντικότερο την ψυχική σου υγεία και ηρεμία.

Είναι σύνηθες το ανθρώπινο μυαλό να εστιάζει στο αρνητικό αλλά είναι πραγματκά στο χέρι μας ν΄αλλάξουμε αυτή τη συνήθεια. Έχουμε τάση να βλέπουμε το δύσκολο, το άσχημο, το αρνητικό αλλά στην πραγματικότητα αυτή η τακτική όχι μόνο δε μας προσφέρει κάτι αλλά διαιωνίζει έναν ατέρμονα κύκλο αρνητικών και τοξικών σκέψεων και συναισθημάτων, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε καταστάσεις και δεδομένα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Άλλωστε, στην πραγματικότητα, όσα μπορούμε πραγηματικά να ελέγξουμε σε αυτή τη ζωή είναι ελάχιστα.

Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου και να βάλεις φρένο σε αυτή την προδιάθεση στροφής προς το αρνητικό.

7 τρόποι για να σταματήσεις να παραπονιέσαι

Από τις δύο όψεις του νομίσματος διαλέγουμε τη φωτεινή

#1 Μην αφήνεις τους άλλους να επηρεάζουν τη διάθεσή σου

Δεν είναι εύκολο αλλά είναι αναγκαίο να βάλεις "φρένο" σε όλα τα αρνητικά ερεθίσματα που καθημερινά σε βομβαρδίζουν μέσα από το οικογενειακό κι επαγγελματικό σου περιβάλλον. Κάνε την επιλογή κι απλά κλείσε τ΄αυτιά σε κάθε τι αρνητικό που μπορεί να σου χαλάσει την ημέρα.

#2 Στις δυσκολίες πάρε βαθιά ανάσα και αναζήτησε λύσεις

Η ζωή δεν είναι εύκολη. Αντίθετα είναι γεμάτη προσκλήσεις και δυσκολίες - άλλοτε μεγαλύτερες, άλλοτε μικρότερες. Κι όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται στρατηγική και πείσμα. Ο αρνητισμός σε καταβάλλει, σε καταστέλλει και δε σε αφήνει να προχωρήσεις. Από ενώ αντίθετα η προσπάθεια επίλυσης σημαίνει πως έχει ήδη σημάνει έναρξη, έχεις ξεκινήσει τον αγώνα και αργά ή γρήγορα θα φτάσεις στον τερματισμό.

#3 Ξέχνα στο σωστό και σκέψου τι έχεις δικαίωμα να κάνεις

Αυτό που τις περισσότερες φορές μας κρατάει εγκλωβισμένου είναι το αίσθημα του σωστού και του δίκαιου. Δε λέμε να χάσεις κάθε ίχνος ηθικής αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να οδηγείσαι με βάση του τι έχεις δικαίωμα να πράξεις κάθε φορά που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.

#4 Μη ξεχνάς την άσκηση, βοηθάει πολλαπλά

Το έχουμε γράψει, το κάνουμε ξανά και θα το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Η άσκηση είναι ευεργετική ψυχή και σώματι. Μην την υποτιμάς.

#5 Να είσαι επιεικής και τρυφερή με τρον εαυτό σου. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Η αυτο-συμπόνια είναι το κλειδί για την αποφυγή της σκληρής κι αυτομαστιγωτικής αυτοκριτικής. Πόσες φορές επέπληξες τον εαυτό σου και πόσες φορές του φέρθηκες με σκληρότητα που δε θα μπορούσες να διανοηθείς να δέιξεις σε άλλον; Σκέψου καλύτερα. Σου αξίζει; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική κι αυτό γιατί του αξίζει το καλύτερο.

#6 Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά

Όλοι χρειαζόμαστε ξέγνοιαστες στιγμές στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Συχνά το ξεχνάμε, εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα μας και πνιγμένοι στις υποχρεώσεις κι αυτό είναι μέγιστο λάθος. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν.

#7 Η προσφορά σου δίνει δύναμη!

Γνώρισε τις ευεργετικές ιδιότητες της φιλανθρωπίας ξεκινόντας από σήμερα κιόλας!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα