Όσα δε μπορείς να κάνεις κι ας ενηλικιώθηκες. Μη νιώθεις άσχημα!

03.11.2016
Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα Η ενηλικίωση από μόνη της προκαλεί τρόμο. Στην τελική φέρνει τόση σκληρή δουλειά και υποχρεώσεις ενώ από τη στιγμή που θ΄ανοίξεις τα φτερά σου και θα θελήσεις να φύγεις από την πατρική στέγη, οι γονείς παύουν να είναι το μόνιμο καταφύγιο και οι σούπερήρωές σου που σε σώζουν σε κάθε δύσκολη στιγμή. Κι αν και όλοι έχουμε τους ρυθμούς μας στο πότε θα ενηλικιωθούμε πραγματικά - χωρίς η ηλικία να παίζει ιδιαίτερο ρόλο - υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν αλλάζουν όσο κι αν μεγαλώσουμε.

Ποιά είναι αυτά;

1. Να κάνεις κάποια τηλεφωνήματα

Μερικά τηλεφωνήματα σε τρομοκρατούν, τόσο απλά. Δεν έχει σημασία αν το άτομο μπορεί να σε δει ή όχι από την άλλη γραμμή, δεν έχει σημασία αν μπορείς απλά να πατήσεις το κουμπάκι για να τερματίσεις το τηλεφώνημα, τίποτα δεν διώχνει το φόβο σου στα τηλεφωνήματα του... γιατρού. Όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα το τηλεφώνημα για ραντεβού στο γιατρό θα γίνεται με το ανάλογο "μούδιασμα" και δισταγμό, όσο γλυκιά και φιλική κι αν είναι η φωνή της γραμματείας.

2. Να τρώς στο τραπέζι

Όταν ήσουν μικρή θυμάσαι τη μητέρα σου να γκρινιάζει που έτρωγες στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση ή στο γραφείο διαβάζοντας. Κι όμως μεγαλώνοντας δεν την έκοψες την κακή συνήθεια καταλήγοντας να τσιμπολογάς μπροστά από την TV ή ακόμη και στο κρεβάτι με το πιάτο ή δίσκο ανά χείρας.

3. Να φροντίζεις το αμάξι σου

Όταν το αγόρασες ενθουσίαστηκες στην ιδέα αν το έχεις πάντα καθαρό, περιποιημένο και φυσικά με τα σέρβις πάντα on time. Κι όμως στην πράξη έχεις καταλήξει να το πλένεις όποτε θυμάσαι ενώ τα οικονομικά σε έχουν κάνει λίγο αμελή με την αλλαγή λαδιών κι όλα τα σχετικά. Το να έχεις αμάξι είναι σκληρή δουλειά, ειδικά για γυναίκες.

4. Να θυμάσαι ημερομηνίες

Αν δεν ήταν το Facebook και τα έξυπνα κινητά πόσο συχνά θα θυμόσουν γενέθλια και γιορτές ακόμη και των πιο στενών σου φίλων; Όσο κι αν μεγαλώσεις πάντα θα ξεχνάς ημερομηνίες, όποιες κι αν είναι αυτές, από επετείους και γενέθλια μέχρι και πιο σημαντικές όπως για παράδειγμα οι ημερομηνίες... εξετάσεων για κάποιο δίπλωμα ή πτυχίο (προσωπικά μου έχει συμβεί κι αυτό). Το μυαλό μας καθημερινά "βομβαρδίζεται" με τόσες πληροφορίες και που κάποια στιγμή θα την πάθει την "υπερκόπωση".

5. Να μαζέψεις λεφτά

Όσο κι αν προσπαθείς η αποταμίευση είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Ξέρεις πως για να πληρώνεις λογαρισμούς και να καλύπτεις όλες τις καθημερινές υποχρεώσεις χρειάζονται λεφτά γι΄συτό οφείλεις να περιορίζεις τις σπατάλες και να βάζεις σε δεύτερη μοίρα παπούτσια, τσάντες και λοιπές αγορές. Και μπορεί να τα κάνεις όλα αυτά αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο τα λεφτά πάντα φεύγουν και εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πώς γίνεται πάντα να μένεις ταπί με ταπί.

6. Να κρατάς το σπίτι καθαρό

Όταν ήσουν μικρό παιδί ούτε που φαταζόσουν πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις καθαρό το σπίτι. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο πιάτων, πληντύριο, σιδέρωμα, η λίστα με τις δουλειές του σπιτιού είναι ατελείωτη σε σημείο που φαντάζει full time εργασία. Κι όμως καλείσαι να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά ακόμη κι αν εργάζεσαι με ωράρια εξαντλητικά. Το αποτέλεσμα λίγο πολύ το γνωρίζουμε: πάντα κάτι μένει πίσω ή ημιτελές.

7. Ν΄ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού

Αν δεν περιμένεις επισκέψεις ή έστω κάποιο δέμα από εταιρεία ταχυμεταφορών, το χτύπημα του κουδουνιού σε εκπλήσσει. Και μπορεί να μην είσαι πλέον 5 για ν΄ακολουθείς τη συμβουλή της μαμάς "δε μιλάμε και δεν ανοίγουμε την πόρτα σε αγνώστους" όμως όσο και να μεγαλώσεις πάντα θα ανησυχείς όταν κάποιος σου χτυπάει το κουδούνι χωρίς να το περιμένεις. Κι αν δεν είναι ο φόβος σου για τους κλέφτες, ίσως είναι η ανησυχία σου μη σε δει κάποιος με το μαλλί αφάνα ή ν΄αντικρίσει ένα σπίτι όπου γίνεται ο κακός χαμός...