Πώς θα βρεις χρόνο για τον εαυτό σου; 7 τρόποι για να το πετύχεις!

08.02.2016
Οι περισσότεροι όταν πρόκειται για τον εαυτό μας δεν έχουμε χρόνο! Συχνά παραμελούμε τις ανάγκες μας και παραμερίζουμε τις επιθυμίες μας στο βωμό των υποχρεώσεων. Η ένταση της καθημερινότητας και το διαρκές τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα κλέβουν πολύτιμο χρόνο.

Βάλε στόχο και δώσε τη δέουσα σημασία στον εαυτό σου με μικρές αλλαγές και δτραστηριότητες που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα από σήμερα κιολας. Δες πώς θα το κάνεις.

Κοιμήσου αρκετά! Το χρειάζεσαι...

Ειλικρινά, αν δεν έχεις ενέργεια πώς θα ανταπεξέλθεις σε μια άκρως απαιτητική ημέρα και πώς θα βρεις ελεύθερο χρόνο; Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να... σέρνεσαι με αποτέλεσμα να μην μπορέσεις ούτε να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου, ούτε να βρεις ελέυθερο χρόνο για εσένα.

Πιες ένα τσαγάκι, είναι τονωτικό!

Αφενός σου δίνει ενέργεια κι αφετέρου σου δίνει την πολυτέλεια ενός μικρού διαλείμματος! Τονωτικό και χαλαρωτικό: δύο σε ένα!

Μήπως σκορπάς το χρόνο σου;

Είναι μήπως το Facebook και τα λοιπά social media που σου τρώνε χρόνο ή μήπως η τηλεόραση και το χουζούρεμα; Δες πού και πώς σκορπάς πολύτιμο χρόνο της ημέρας και λάβε τα μέτρα σου.

Περιποιήσου τον εαυτό σου κι ας πάρει ώρα

Αντί να κάνεις ντους σαν... δρομέας που προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ, βάλε την περιποίηση στο πρόγραμμα. Τη μια μέρα ξύρισε τα πόδια, την επόμενη βάλε μάσκα μαλλιών, μετά μάσκα προσώπου και πάει λέγοντας. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα έχεις κάνει κάτι για εσένα!

Κάνε μια μεγάλη βόλτα

Είναι από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να νιώσεις πιο όμορφα και να κάνεις κατι για τον εαυτό σου. Αντί να πάρεις το λεωφορείο ή το μετρό κάνε μια μεγάλη βολτίτσα με τα πόδια. Θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα.

Τόσα όμορφα ρούχα! Φορεσέ τα πριν τα φάει ο σκόρος

Συνήθως τ΄αφήνεις όλα τελευταία στιγμή, ακόμη και το ντύσιμο; Ξέχνα αυτή την τακτική κι αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για προβάρισμα. Άνοιξε διάπλατα τη ντουλάπα, βρες ρούχα ξεχασμένα αλλά τόσο όμορφα. Πρόβαρέ τα κι επέλεξε πώς θα βγεις. Δώσε λίγη προσοχή στον εαυτό σου, το αξίζεις.

Δες τη... δημοσιογραφικά!

Το να καταγράψεις τις σκέψεις σου, όπως όταν έκανες μικρή στο σχολικό λεύκωμα, δε σου παίρνει ιδιαίτερο χρόνο αλλά σου αφήνει την αίσθηση του προσωπικού χώρου και χρόνου. Κάνε το και νιώσε πως αφιερώνεις χρόνο σε εσένα και μόνο, έστω και για 10 λεπτά της ημέρας.