7 τρόποι για να κάνεις τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα

22.12.2016
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις και τα φετινά Χριστούγεννα απλά μοναδικά και πάνω απ΄όλα χωρίς έξοδα! Δε χρειάζονται πολύτιμα στολίδια, ακριβά δώρα και πολυέξοδα ξενύχτια για να περάσεις καλά και να ζήσεις τη μαγεία των γιορτών.

Άλλωστε, όπως έχουμε ήδη γράψει σε παλαιότερο άρθρο ακόμη και τα φτωχικά Χριστούγεννα έχουν τα καλά τους. Κι επειδή ποτέ δε το βάζουμε κάτω - όσες δυσκολίες κι αν έρθουν - σου δίνουμε μερικές συμβουλές για να περάσεις αξέχαστα και φέτος.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Ξεκίνα μια παράδοση

Αν είσαι από εκείνους που τ΄αφήνουν όλα για τη τελευταία στιγμή και δε στόλισες ακόμη το δεντράκι σου, φτιάξε το με τον αγαπημένο σου ή κάλεσε φίλους και γνωστούς και κάνε πάρτι στολίσματος. Για να κάνεις το "event" ακόμη πιο ξεχωριστό μπορείς να δημιουργήσεις και μια δικιά σου ξεχωριστή παράδοση. Ζήτα για παράδειγμα από τους φίλους να σου φτιάξουν ένα χειροποίητο φτηνό στολίδι ή γράψε πάνω σε κάθε μπάλα του δέντρου σου από ένα όνομα, κάθε φίλου που παραβρέθηκε. Ιδέες υπάρχουν πολλές για να επιλέξεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία

2. Φώτα - φώτα γιορτινά...

Κλέψε λίγο χρόνο για μια γιορτινή νυχτερινή βόλτα. Τα λαμπιόνια, ο στολισμός, οι βιτρίνες των μαγαζιών, όλα θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Και για να ολοκληρώσεις το σκηνικό, κάνε μια στάση για μια ζεστή σοκολάτα. Κι να έχεις και το ταίρι μαζί, ακόμη καλύτερα.

3. Δες μια ταινιούλα

Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι θεσμός: Βάλε το dvd να παίξει, μάζεψε παρέα, δες χιονάκι και χριστουγεννιάτικα σκηνικά και νιώσε πως ο Αι Βασίλης έρχεται. Χρειαζόμαστε λίγη μαγεία ακόμη και στην ενήλικη ζωή.

4. Κάνε βόλτα στην αγορά

Ακόμη κι αν δεν αγοράσεις τίποτα μια βόλτα στην αγορά θα σε βάλει σε κλίμα γιορτινό. Άλλωστε, αν δε δεις πώς θα πάρεις ιδέες για τις δικές σου γιορτινές συνθέσεις;

5. Διάβασε ένα βιβλίο

Οι γιορτές - ειδικά αν έχεις άδεια - σου δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Τι καλύτερο από ένα βιβλίο; Κι αν έχεις τζάκι, το σκηνικό γίνεται ειδυλιακό. Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα, ντύσου ζεστά, κάτσε στον αγαπημένο σου καναπέ ή πολυθρόνα και ξεκίνα την ανάγνωση.

6. Ώρα για προσφορά

Αν δε το δοκιμάσεις δεν μπορείς να κατανοήσεις τα αισθήματα που σε πλημμυρίζουν μετά από μια καλή πράξη. Κάνε μια δωρεά, στήριξε μια οικογένεια που τα βγάζει δύσκολα πέρα, κάνε δώρο στο γειτονόπουλο ή πρόσφερε εθελοντική εργασία και θα δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις.

7. Η διάθεση δεν έρχεται από μόνη της

Τελευταίο αλλά σημαντικό: στόλισε το σπίτι σου. Μαζί με το γιορτινό στολισμό έρχεται και η διάθεση. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάλε γιορτινές κάλτσες στον τοίχο, χριστουγεννιάτικες κάρτες, φτιάξε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες κι άλλα γιορτινά γλυκάκια και άσε το cd με τα χριστουγεννιάτικα να παίζει. It's Christmas time.