Γιορτή χαράς γι΄άτομα με νοητική στέρηση

17.11.2013
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 1η Αθλητική Γιορτή Ψυχικής υγείας- Just for Fun η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ν. Σμύρνης ( Εθνικής Στέγης και Αρτάκης) και διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ.

Τα προγράμματα του ΑΛΜΑ, ΜΚΟ με σκοπό την εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων έχουν στόχο στόχο την ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Σκοπεύουν ευρύτερα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη, την κοινωνική ένταξη και προάγουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας και στην αποφόρτιση της οικογένειας.

O Σύλλογος ΑΛΜΑ διοργανώνει αθλητικές ημερίδες (Ημερίδα Bowling, Ημερίδα στίβου για παιδιά με και χωρίς αναπηρία) bazaar ευαισθητοποίησης του κοινού καθώς και συμμετέχει σε Συνέδρια με ομιλίες απο το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του.

Στην πρόσφατη ημερίδα, συμμετείχαν 80 αθλητές από 9 κέντρα ημέρας, οικοτροφεία-ξενώνες και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.