Η θάλασσα γιατρεύει τον πόνο (και τον σωματικό)

07.08.2013
Ναι η θάλασσα μειώνει τον πόνο: Το λέει η επιστήμη

Κάθε φορά που αγχώνεσαι ή έχεις προβλήματα αποζητάς τη θάλασσα; Ο ήχος του κύματος κι η θέα του απέραντου γαλάζιου είναι το αγχολυτικό σου; Τις θεραπευτικές ιδιότητητες της θάλασσας για την ψυχοσύνθεσή σου προφανέστατα τις έχεις ήδη διαπιστώσει από την μέχρι σήμερα εμπειρία σου. Ήξερες, όμως πως εκτός από τη διάθεση, η θάλασσα κάνει καλό και στην υγεία;

Προσφέρει γαλήνη και γιατρέυει τον πόνο (και τον σωματικό)

Επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Exeter, διερεύνησε τα οφέλη της θάλασσας για την υγεία. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές η θάλασσα δεν μας προσφέρει απλώς γαλήνη, μειώνοντας το στρες και γιατρεύοντας τη στεναχώρια, Μας παροτρύνει επίσης να ασκηθούμε ενώ παράλληλα μειώνει την αίσθηση του σωματικού πόνου.

Πονάει το δοντάκι; Θέλει θέα θάλασσα

Τα οφέλη δε, που μας δίνει η θέα του γαλανού νερού κι ο παφλασμός των κυμάτων, είναι ορατά ακόμη και σε στρεσογόνες επεμβάσεις όπως αυτές που έχουν να κάνουν με τα δόντια. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ακόμη και μετά από μια επίπονη επέμβαση, όπως για παράδειγμα μια οδοντιατρική επέμβαση, γίνεται πιο ανεκτή με θέα τη θάλασσα που κάνει τον πόνο πιο... γλυκό.