Γιατί να αγαπήσεις το μικρό σου στήθος;

03.02.2012
Το μέγεθος του στήθους σου σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα και σου δημιουργεί για την εμφάνισή σου; Πάντα θεωρούσες πως υστερείς σε θηλυκότητα και γι΄αυτό από μικρή φρόντισες να προμηθευτείς σουτιέν με έξτρα ενίσχυση; Αν και οι παραπάνω ανησυχίες σου στην πραγματικότητα είναι «ανύπαρκτες», πλέον έχεις ακόμη ένα λόγο για να αγαπήσεις το μικρό σου στήθος.

Μικρό ή μεγάλο, το στήθος είναι το πιο εμφανές στοιχείο θηλυκότητας για το γυναικείο σώμα. Κι αν έχεις συνδυάσει ομορφιά και γοητεία με το μέγεθός του μάλλον θα έπρεπε να το σκεφτείς λιγάκι καλύτερα. Κάθε στήθος έχει τη δική του ομορφιά ενώ το μικρό μέγεθος, αντίθετα με όσα νόμιζες δε σου στερεί σε γοητεία και θηλυκότητα. Σκέψου άλλωστε πως αρκετές από τις πιο γοητευτικές και σέξι σταρ έχουν στήθος σχεδόν ανύπαρκτο!

Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, πρόσφατα οι επιστήμονες αποφάνθηκαν πως το μικρό στήθος σε προστατεύει κι από τον διαβήτη!

Το μέγεθος έχει σημασία!

Οι γυναίκες με μικρό στήθος διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2 στη ζωή τους σε σχέση με όσες διαθέτουν πλούσια τα ελέη!

Το παραπάνω υποστηρίζουν ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ των ΗΠΑ και Τορόντο του Καναδά που διεξήγαγαν μελέτη.

Οι επιστήμονες εξέτασαν δείγμα 92.106 γυναικών με διάφορα μεγέθη στήθους. Όπως αποδείχτηκε όσες φορούσαν μέγεθος σουτιέν με cup D ή και μεγαλύτερο διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσες είχαν μικροσκοπικό στήθος φορώντας cup Α.

Πως συνδέεται ο διαβήτης με το μέγεθος του σουτιέν;

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Joel Ray, μιλώντας στη Βρετανική Daily Mail η συσχέτιση μεγέθους και εκδήλωσης της νόσου έχει να κάνει με το πώς αναπτύχθηκε το στήθος κατά την εφηβεία.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος κατά την οποία παρατηρείται αύξηση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Το σώμα δηλαδή δεν κατανέμει τη γλυκόζη όπως θα έπρεπε οπότε κι αυξάνεται η συγκέντρωση σακχάρους στο αίμα.

Το φαινόμενο αυτό εξαφανίζεται μετά την εφηβεία, ωστόσο τα κορίτσια που κατά την περίοδο εκείνη βλέπουν το στήθος τους να αλλάζει δραματικά και να αυξάνεται ξαφνικά σε μέγεθος αλλάζοντας το ένα νούμερο σουτιέν μετά το άλλο, ίσως να είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη στο μέλλον.

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα