Η γυμναστική της μπαλαρίνας για κορμί φιδίσιο

09.03.2011
Όλα ξεκίνησαν μετά την προβολή του "Μαύρου Κύκνου" (Black Swan) με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν που κέρδισε το Όσκαρ υποδυόμενη μια μπαλαρίνα. Έτσι όλες οι γυναίκες που έκανα μπαλέτο μέχρι και την εφηβεία τους, επέστρεψαν στην μπάρα για να προσεγγίσουν ξανά το σώμα των ονείρων τους.

Όλα ξεκίνησαν μετά την προβολή του "Μαύρου Κύκνου" (Black Swan) με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν που κέρδισε το Όσκαρ υποδυόμενη μια μπαλαρίνα. Έτσι όλες οι γυναίκες που έκανα μπαλέτο μέχρι και την εφηβεία τους, επέστρεψαν στην μπάρα για να προσεγγίσουν ξανά το σώμα των ονείρων τους.

Το Barre 3 ήταν ήδη γνωστή στη βασίλισσα της ποπ Μαντόνα που πρώτη βρίσκει ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί στο χώρο του fitness. Πριν την τρέλα του Μαύρου Κύκνου, η Μαντόνα προσέγγισε τη Σέιντι Λίνκολν, η οποία τη βοήθησε να φτιάξει τα αξιοζήλευτα μπράτσα της.

Και δεν είναι μόνο η Μαντόνα! Πολλές ακόμα επώνυμες εχουν μετατραπεί σε επίδοξες μπαλαρίνες. Η Αν Χάθαγουεϊ προτιμά κι αυτή τη γυμναστική στη μπάρα του μπαλέτου όπως και η Κέλυ Όσμπορν που αποδίδει τη λεπτή της πια σιλουέτα στο barre3.

Η νέα εμμονή είναι το Barre3 (www.barre3.com) μια προπόνηση που συνδυάζει στοιχεία από το μπαλέτο, το Πιλάτες, και τη γιόγκα, ενώ στη διάρκεια του σκληρού ομολογουμένως προγράμματος, θα σηκώσεις και βάρεις και θα κάνεις το σώμα σου να βρει επιτέλους τη χαμένη φόρμα και ελαστικότητά του.

Τα βασικά οφέλη του Barre3:

*Σμιλεύεις την κοιλίτσα και τους γλουτούς.

*Βελτιώνεις τη στάση του σώματος και το κάνεις να φαίνεται πιο μακρύ και αδύνατο.

*Τονώνεις τους μυς και αυξάνεις τη δύναμή σου.

*Η πειθαρχία του Barre3 σε κάνει να προσηλώνεσαι στο στόχο σου και να συγκεντρώνεσαι στη γυμναστική ενώ η μουσική σε βοηθά να ηρεμείς.

*Φυσικά, η διαδικασία μέχρι να γίνεις σούπερ μπαλαρίνα απαιτεί μεθοδικότητα και σταθερά βήματα και συχνά μαθήματα.

Βarrecore

Εκτός από το barre3 , υπάρχει και το Barrecore που περιλαμβάνει περισσότερες καρδιαγγειακές ασκήσεις και τα αποτελέσματα της οποία φαίνονται άμεσα κυρίως στους γλουτούς. Το barrecore ξεκινά με απλές ασκήσεις με βάρη για ζέσταμα και έπειτα πηγαίνεις στην μπάρα του μπαλέτου και ξεκινούν τ βαθιά καθίσματα, το σκύψιμο και οι πολλές και γρήγορε επαναλήψεις. Μέσα σε 50 λεπτά, νιώθεις πως έχεις τρέξει σε μαραθώνιο και τα πόδια σου μπορεί να τρέμουν.

Barre à terre

Tέλος, μια ακόμα εναλλακτική άσκηση εμπνευσμένη από το μπαλέτο είναι και το barre à terre που ξεκίνησε από τραυματισμένους χορευτές του μπαλέτου που ήθελαν να συνεχίσουν να ασκούνται χωρίς την μπάρα. Στο barre à terre χρησιμοποιείς την αντίσταση του εδάφους για να ευθυγραμμίσεις το σώμα ενώ έχεις μεγάλη ποικιλία κινήσεων για να γυμνάσεις κάθε σπιθαμή του σώματος μέσα από την πειθαρχεία του μπαλέτου. Έτσι, αυξάνεις την ισορροπία του κορμιού ενώ οι αρθρώσεις ξεσκουριάζουν. Ε, τις πρώτες μέρες θα πιαστείς ολόκληρη μεν αλλά αξίζει.

Μην ξεχνάς άλλωστε, πως η απώλεια βάρους δεν είναι το πρώτο ζητούμενο. Σε κάθε μια από τις διαφορετικές παραλλαγές της γυμναστικής του μπαλέτου, το σώμα σου σφίγγει, ειδικά τα μπράτσα και οι γλουτοί ενώ καις μπόλικες θερμίδες. Σε 1 λεπτά μπαλέτου, μπορείς να κάψεις πάνω από 100 θερμίδες.

Τώρα, αν εσυ δεν διαθέτεις μπάρα ή ευρώ για να κάνεις μπαλέτο ή γυμναστική του μπαλέτου εκτός σπιτιού, πάρε την καρέκλα σου και δες το βίντεο:

Κατερίνα Π.