Θα θυσιάζες το σεξ για ένα ονειρεμένο κορμί;

22.02.2011
Αδύνατη μεν ,ανέραστη δε: αυτή είναι η επιλογή που έκαναν περισσότερες από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν σε ψηφοφορία του περιοδικού "Fitness" στις ΗΠΑ.

Αδύνατη μεν ,ανέραστη δε: αυτή είναι η επιλογή που έκαναν περισσότερες από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν σε ψηφοφορία του περιοδικού "Fitness" στις ΗΠΑ.

Την επιλογή αυτή φαίνεται πως θα έκανε το 51% των γυναικών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, η οποία στο σύνολό της περιέλαβε απαντήσεις 2.400 γυναικών στο ερώτημα: θα προτιμούσες να να κάνεις τέλειο σεξ ή να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Το υπόλοιπο 49% (που δεν το λες και λίγο) αποφάσισε πως θα προτιμούσε να κάνει τέλειο σεξ κι ας είχε πάνω του μέχρι και 13 παραπανίσια κιλά.

Και δεν είναι μόνο το σεξ που θυσιάζουν οι γυναίκες μπρος τα κάλλη. Το 43% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε ότι παραλείπει γεύματα μέσα στην ημέρα σε μια προσπάθεια να αδυνατίσει και το 39% εξομολογήθηκε πως έχει κάνει δίαιτες πείνας για να φτιάξει άψογη σιλουέτα.

Η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε μάλιστα, πως το 30% των γυναικών έχουν δοκιμάσει κάποια επώνυμη δίαιτα διάσημων σταρ του Χόλιγουντ και όχι μόνο αλλά τα αποτελέσματα δεν τις βοήθησαν κι έτσι τόνισαν πως δεν θα ξαναέκαναν το ίδιο λάθος. Ανάμεσα στις επώνυμες δίαιτες που ξεχώρισαν ήταν η δίαιτα που τρως σαν μωρό της Τζένιφερ Άνιστον αλλά και η αποτοξινωτική δίαιτα με χυμούς.

Όπως ανέφεραν οι αναγνώστριες του περιοδικού "Fitness", οι δίαιτες αυτές τις έκανα να νιώθουν τόσο πεινασμένες που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Όπως μάλιστα ανέφερε στην εφημερίδα "Daily Mail" η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Παμ Ομπράιεν, για όλα φταίει η πίεση που μας ασκείται για να παραμένουμε αδύνατες:

"Οι εικόνες και τα πρότυπα που βλέπουμε στην τηλεόραση ή στις ταινίες, σε κάνουν να νιώθεις πιεσμένη να γίνεις αδύνατη. Οι γυναίκες ξέρουν καλά πως είναι δύσκολο να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν την απώλεια του βάρους, οπότε προτίθενται να κάνουν τα πάντα για δουν γρήγορα αποτελέσματα. Θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και ένα μαγικό χάπι αδυνατίσματος. Πάντως, αν ακολουθήσεις πιστά μια υγιεινή διατροφή γύρω στις 1500 θερμίδες καθημερινά, θα χάσεις μισό με ένα κιλό την εβδομάδα", ενώ συνεχίζει τονίζοντας:

"Η άσκηση είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας. Προσπάθησε να βρεις μια μορφή άσκησης που να σε κάνει να διασκεδάζεις όπως το τρέξιμο. Έτσι, θα έχεις διπλό όφελος. Από τη μια η ευχαρίστηση θα κάνει τις ενδορφίνες να απελευθερώνονται και από την άλλη θα τονώσεις και τον μεταβολισμό σου".

Και αν αναρωτιέσαι: 1 στις 5 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι ασκείται τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα ενώ το 25% δήλωσε πως έχει αφαιρέσει ορισμένες φωτογραφίες της από το FACEBOOΚ γιατί θεωρούσε πως την πάχαιναν.

Πάντως, για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση, η δρ. Ρουθ, η μεγάλη γιατρός του έρωτα, μίλησε για την έρευνα αυτή στο προφίλ της στο Twitter, σχολίασε με το δικό της καυστικό τρόπο την έρευνα αυτή:

"A new poll says 51% of women would give up sex to be skinny: http://goo.gl/jHeeq I say their sex lives aren't so good now. (Μια νέα δημοσκόπηση υποστηρίζει πως 51% των γυναικών θα απείχαν από το σεξ για να γίνουν αδύνατες. Εγώ λέω ότι η σεξουαλική τους ζωή δεν πρέπει να είναι και τόσο καλή )

"I can't believe if these women were having fabulous orgasms that they'd give them up so easily. And since they could, this is a sorry story." (Αν αυτές οι γυναίκες αυτές είχαν απίθανους οργασμούς, δεν πιστεύω πως θα τους παρατούσαν τόσο εύκολα. Αν το κάνουν, είναι λυπηρό)

"I'm not saying you shouldn't be physically fit, but it's a lot easier to have good sex than a great body". (Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αθλούμαστε αλλά είναι πιο ευκολο να κάνεις τέλειο σεξ παρά να φτιάξεις το τέλειο σώμα).

Κατερίνα Πατούλια