Στα μέτρα σας

25.07.2005
Ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής και πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να το ακολουθήσεις, αν ο στόχος σου είναι είναι η απώλεια θερμίδων, η μυϊκή χαλάρωση, η σύσφιξη ή η καλή φυσική κατάσταση; Η καλύτερη μέθοδος είναι ο συνδυασμός αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων. Και αυτό γιατί με τις αερόβιες καίτε θερμίδες, ενώ με τις αναερόβιες...
Ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής και πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να το ακολουθήσεις, αν ο στόχος σου είναι η απώλεια θερμίδων, η μυϊκή χαλάρωση, η σύσφιξη ή η καλή φυσική κατάσταση;

Απώλεια θερμίδων
Η καλύτερη μέθοδος είναι ο συνδυασμός αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων. Και αυτό γιατί με τις αερόβιες καίτε θερμίδες, ενώ με τις αναερόβιες φτιάχνετε μυς. Μπορείτε ακόμη να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης (βάρη, αντιστάσεις..), που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες για αρκετή ώρα μετά τη γυμναστική, αφού οι γυμνασμένοι μύες έχουν ανάγκη από ενέργεια.
Κάθε πότε; Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, περίπου τριάντα λεπτά για τις αερόβιες και τριάντα με σαράντα λεπτά για τις αναερόβιες.

Μυϊκή χαλάρωση
Το στρέτσινγκ και η γιόγκα χαρίζουν ελαστικότητα στους μυς και συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης των αρθρώσεων.
Κάθε πότε; Τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα, περίπου ένα τέταρτο.

Σύσφιξη
Οι αναερόβιες και αερόβιες ασκήσεις βοηθούν να αποκτήσετε σφριγηλό κορμί.
Κάθε πότε; Τέσσερις φορές την εβδομάδα, περίπου τριάντα λεπτά.

Καλή φυσική κατάσταση
Οι αερόβιες ασκήσεις τονώνουν πολλές μυϊκές ομάδες και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
Κάθε πότε; Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον τριάντα λεπτά.