Tα μυστικά της κυτταρίτιδας

20.09.2010
Η δίαιτα έχει ελάχιστη σχέση με την κυτταρίτιδα, η οποία, όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν κάνει διακρίσεις στα κιλά!

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Κωσταλένια Καλλιανιώτη , MSc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος , www.nutrimed.gr εξηγεί γιατί το καλοκαίρι μπορεί να γίνει ‘εχθρός’ της κυτταρίτιδας

Έχασα πρόσφατα αρκετά κιλά, αλλά έχω κυτταρίτιδα! Πρέπει να συνεχίσω τη δίαιτα;

Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά η δίαιτα έχει ελάχιστη σχέση με την κυτταρίτιδα, η οποία, όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν κάνει διακρίσεις στα κιλά! Η αιτία που δίνει αυτή την αντιαισθητική όψη ‘φλοιού πορτοκαλιού’ στην επιδερμίδα δεν είναι γνωστή, γι’ αυτό και δεν υπάρχει οριστικός τρόπος αντιμετώπισής της. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η κυτταρίτιδα αποτελεί μια πολυπαραγοντική δερματική πάθηση, που δεν εξαρτάται από μεμονωμένες συνήθειες διατροφής. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε, είναι να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που προσφέρει το καλοκαίρι για να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός σας και να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση του προβλήματος!

Πρώτα απ’ όλα, φάτε άφθονα φρούτα και λαχανικά και φροντίστε να ενυδατώνετε συστηματικά τον οργανισμό σας, όχι μόνο με νερό, αλλά και με άλλα ροφήματα, όπως χυμούς, παγωμένο τσάι, αναψυκτικά κλπ. (Η άποψη που συνέδεε την κυτταρίτιδα με την κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη ή ανθρακικό, δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από την επιστήμη).

Δεύτερον -και κυριότερο- ασκηθείτε! Παίξτε ρακέτες στην παραλία, κολυμπήσετε όσο περισσότερο μπορείτε, περπατήσετε, τρέξτε! Η άσκηση, όχι μόνο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά βοηθά να ‘χτίσουμε’ ένα σφιχτό, αρμονικό και υγιές σώμα που ‘κρύβει’ πολύ καλύτερα τις ατέλειές του, από ένα σώμα λεπτό μεν, αλλά νωθρό και πλαδαρό.

Κι ακόμα:

  • Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ που, μεταξύ άλλων, ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας
  • Ακολουθείτε πάντα ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, χωρίς καμία στέρηση, αλλά με μέτρο. Οι αυξομειώσεις βάρους επιδεινώνουν την κατάσταση!