Παγωτό: Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό σε οφελεί! Φάτο χωρίς τύψεις

15.07.2024
Παγωτό: Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό σε οφελεί! Φάτο χωρίς τύψεις
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και τα όσα θα διαβάσεις θα σε κάνουν...πολύ χαρούμενη!

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό; Αδιανόητο! Το παγωτό δεν είναι μόνο μια δροσερή απόλαυση για τις ζεστές μέρες, αλλά και μια πηγή θρεπτικών συστατικών που μπορεί να ευεργετήσουν την υγεία μας με τρόπους που δεν είχατε φανταστεί. Ας δούμε λοιπόν πώς μια ή δύο μπάλες παγωτό μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από μια στιγμιαία απόλαυση.

Τα οφέλη για την υγεία των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο παγωτό:

-Το ασβέστιο που περιέχεται στο παγωτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, την ενδυνάμωση των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, το ασβέστιο βοηθά στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης και προστατεύει τα δόντια και τα ούλα.

-Πολλά είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, η οποία είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα συστατικά προστατεύουν τις αρτηρίες της καρδιάς, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση.

-Το παγωτό περιέχει πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την αποκατάσταση του μυϊκού ιστού. Ειδικά αν ασκείστε τακτικά, μια μικρή ποσότητα παγωτού μπορεί να συμβάλει στη διατροφή σας.

-Το παγωτό είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α, η οποία είναι καλή για την υγεία των ματιών, και η βιταμίνη D, που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην αύξηση της ροής του αίματος, ενώ η βιταμίνη Β6 βελτιώνει το μεταβολισμό.

{https://www.instagram.com/p/CRb4sYHjyq-/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Σύμφωνα με έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η κατανάλωση παγωτού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λιπαρά που ευνοούν τη σύλληψη.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη των εμβρύων

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τα θρεπτικά συστατικά του παγωτού, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.

Μείωση της ναυτίας

Το παγωτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, προσφέροντας ανακούφιση από αυτή την ενοχλητική κατάσταση.

Καταπολεμά το άγχος

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί να διεγείρει την παραγωγή της θρομβοτονίνης, μιας ορμόνης που βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου

Το παγωτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου στις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χάρη στα θρεπτικά του συστατικά.

Παγωτό και απώλεια βάρους

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά το παγωτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση κρύων τροφών αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που οδηγεί σε καύση περισσότερων θερμίδων.

Σου φτιάχνει την διάθεση

Το παγωτό μπορεί να σε κάνει χαρούμενη, καθώς περιέχει σεροτονίνη και ντοπαμίνη, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και προσφέρουν την απόλυτη ευχαρίστηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.07.2024 - 19:08