Εάν ως παιδί παίρνατε συχνά στο σχολείο για κολατσιό σάντουιτς, το πιο πιθανόν είναι ότι σας υπενθύμιζαν να τρώτε και την κόρα, παρόλο που τα περισσότερα παιδιά προτιμούν την ψίχα. Επιστημονικές μελέτες έχουν διερευνήσει το εάν η κόρα του ψωμιού περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μαλακό και ελαστικό εσωτερικό της φέτας. Τα ευρήματα διχάζονται μεταξύ των συστατικών που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου, σε αντίθεση με εκείνα που παρουσιάζουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι κάθε είδους χημική αντίδραση αυτών των συστατικών στο ψωμί, είναι εντελώς περιθωριακή. Μερικά ψωμιά όπως το challah ή το brioche μπορεί να αλειφτούν με χτυπημένο αυγό, δίνοντας στην κρούστα ένα διαφορετικό διατροφικό προφίλ από την μαλακή εσωτερική ψίχα.
H συνέχεια στο itrofi.gr