Γλυκοπατάτα: Μήπως την ψήνετε με το λάθος τρόπο;

26.04.2022
Γλυκοπατάτα: Μήπως την ψήνετε με το λάθος τρόπο;
Αν και σχετικά ασυνήθιστη διατροφικά, η γλυκοπατάτα είναι πολύ πιο θρεπτική από την πατάτα. Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, χαλκό, παντοθενικό οξύ, κάλιο, φυτικές ίνες, νιασίνη, φώσφορο, βιταμίνη C, 1, 2, 6 και βιταμίνη Α σε μορφή βήτα καροτίνης χάρη στην οποία λειτουργεί αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης, έχει αποδειχτεί πως οι φυτοπροστατευτικές ουσίες που υπάρχουν στις γλυκοπατάτας της χαρίζουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η συνέχεια στο itrofi.gr