Αν ποτέ ανακαλύψατε με έκπληξη ότι τα φρέσκα προϊόντα που μόλις αγοράσατε χάνουν τη φρεσκάδα τους ή σαπίζουν πιο γρήγορα από ό,τι περιμένατε, τότε ίσως, συντηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο με το λάθος τρόπο. Πολλά φρούτα, καθώς ωριμάζουν, παράγουν μια ελάχιστα ανιχνεύσιμη χημική ουσία που ονομάζεται αιθυλένιο. Η ουσία αυτή επίσης συχνά ψεκάζεται σε φρούτα και λαχανικά για να κάνει τα προϊόντα να ωριμάζουν γρηγορότερα. Ωστόσο, το πολύ αιθυλένιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της χλωροφύλλης, με συνέπεια τα πράσινα φύλλα να γίνονται κίτρινα ή καφέ. Και όσο πιο ώριμο είναι ένα προϊόν που παράγει αιθυλένιο, τόσο περισσότερο αέριο παράγει. Έτσι, εάν ένα φρούτο έχει αρχίσει να χαλάει, θα πρέπει να το πετάξετε ώστε να μην επιταχύνει το σάπισμα και των άλλων.
H συνέχεια στο itrofi.gr