Τα είδη τυριού που πρέπει να προτιμήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος

06.03.2021
Τα είδη τυριού που πρέπει να προτιμήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος
Οι έξυπνες επιλογές που μπορείς να κάνεις για τα γεύματα και τα σνακ σου

Το τυρί είναι ένα πολυαγαπημένο τρόφιμο που, καθώς υπάρχει σε τόσο πολλές διαφορετικές εκδοχές, από λευκό μέχρι μπλε, μπορεί να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα γευστικών προτιμήσεων.

Δες και αυτό: Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις χυμό σέλινου

Παρόλα αυτά, τα πλήρη γαλακτοκομικά, έχουν αρκετά λιπαρά και καλό είναι να τρώγονται με μέτρο. Αν προσέχεις τη διατρογφή σου και δε θέλεις να στερηθείς το τυρί, μπορείς να αντικαταστήσεις τη φέτα, το τσένταρ, τη γκούντα και τη γραβιέρα με κάποια λευκά τυριά, τα οποία έχουν χαμηλά λιπαρά.

Παρακάτω θα βρεις τα είδη τυριών που είναι καλό να προτιμήσεις αν προσέχεις τη διατροφή σου:

Cottage
Το συγκεκριμένο τυρί, το οποίο παράγεται από αποβουρυτωμένο γάλα, είναι πολύ χαμηλό σε λίπος και περιέχει πρωτεΐνη καζεΐνης μπορεί να ταιριάξε τέλεια σε σαλάτες. Η καζεΐνη που περιέχει αυξάνει το αίσθημα κορεσμού ενώ 100 γραμμάρια cottage cheese αντιστοιχούν σε μόλις 72 θερμίδες.

Ανθότυρο
Ελαφρύ και βελούδινο, το ανθότυρο παράγεται από τυρόγαλα με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος. Έχει χαμηλή περιεκτικότητά του σε αλάτι και 100 γραμμάρια ανθότυρου αντιστοιχούν σε 370 θερμίδες.

Κατίκι
Λευκό και νόστιμο, το κατίκι φτιάχνεται Αιγοπρόβειο γάλα από το Δομοκό Φθιώτιδας, έχει λίγα λιπαρά και μπορεί εύκολα να προστεθεί στη σαλάτα και στον ντάκο, αντικαθιστώντας τη φέτα. 100 γραμμάρια κατίκι ισοδυναμούν με 169 θερμίδες.