Συνέργεια των τροφίμων, το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή

06.01.2021
Συνέργεια των τροφίμων, το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή
Η συνέργεια των τροφίμων , δηλαδή οι διατροφικοί συνδυασμοί που δουλεύουν καλύτερα μαζί από ό,τι ξεχωριστά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μεγιστοποιήσουμε την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Η έννοια της «συνέργειας των τροφίμων» πρεσβεύει ότι συγκεκριμένες φυτοθρεπτικές ουσίες μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα στον οργανισμό μας όταν βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Ενώ η βάση της έννοιας αυτής είναι καθαρή βιολογία, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ακριβώς πώς και πού μας βοηθούν να ενισχύουμε το διατροφικό προφίλ των συνδυασμών. Η μυστική επιστήμη της συνέργειας των τροφίμων δεν απογειώνει μόνο τη γεύση μας αλλά μπορεί να μετατρέψει ένα υγιεινό τρόφιμο σε διατροφική «βόμβα» ενάντια σε διάφορες ασθένειες.

Η συνέχεια στο itrofi.gr