Η έννοια της «συνέργειας των τροφίμων» πρεσβεύει ότι συγκεκριμένες φυτοθρεπτικές ουσίες μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα στον οργανισμό μας όταν βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Ενώ η βάση της έννοιας αυτής είναι καθαρή βιολογία, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ακριβώς πώς και πού μας βοηθούν να ενισχύουμε το διατροφικό προφίλ των συνδυασμών. Η μυστική επιστήμη της συνέργειας των τροφίμων δεν απογειώνει μόνο τη γεύση μας αλλά μπορεί να μετατρέψει ένα υγιεινό τρόφιμο σε διατροφική «βόμβα» ενάντια σε διάφορες ασθένειες.
Η συνέχεια στο itrofi.gr