Τα 5 superfoods που θα γίνουν διατροφικό trend το 2021

01.01.2021
Τα 5 superfoods που θα γίνουν διατροφικό trend το 2021
Υπάρχει ήδη ένα πράγμα που πρόκειται να μας ενθουσιάσει ιδιαίτερα τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με μια αναφορά για τις τάσεις της διατροφής από την Pollock Communications και το Today’s Dietician, μερικά από τα αγαπημένα superfoods θα είναι εξαιρετικά δημοφιλή τους επόμενους 12 μήνες.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα superfoods:

Πράσινο τσάι

Οι πωλήσεις πράσινου τσαγιού είναι αυξημένες, χάρη στο γεγονός ότι είναι γνωστό ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας. Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι γεμάτο με φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι χρήσιμα για τη γενική υγεία. Επιπλέον, είναι αντιφλεγμονώδες, οπότε μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα να ηρεμήσει από τη φλεγμονή.

Αβοκάντο

Προφανώς δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε εμμονή με το τοστ με αβοκάντο. Οι ειδικοί διατροφής της Pollock Communications λένε ότι το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα superfoods και θα συνεχίσει να είναι και το νέο έτος. Αυτό είναι πολύ καλό, δεδομένου ότι είναι μια σημαντική πηγή υγιών λιπαρών.

Λάχανο Kale

Σίγουρα, το kale είναι τεχνικά ένα φυλλώδες πράσινο σαλατικό , αλλά παίρνει τη δική του θέση σε αυτήν τη λίστα επειδή έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές. Τα οφέλη είναι όμως τα ίδια καθώς παρέχει άπειρες ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Καρύδια

Ακριβώς όπως τα αβοκάντο, τα καρύδια περιέχουν πολλά υγιή λίπη που σε βοηθούν να πάρεις ενέργεια και να κάνεις τα γεύματα σου πιο χορταστικά. Τα καρύδια είναι μια καλή επιλογή επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία υποστηρίζουν την ανοσολογική υγεία και τη συνολική ευημερία, λένε οι ειδικοί.

Σολομός

Δεν είσαι λάτρης των καρυδιών; Μην ανησυχείς, ο σολομός είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (αν και τεχνικά είναι ένας διαφορετικός τύπος από αυτά). Παρέχει επίσης πολλές πρωτεΐνες. Και αν δεν μπορείς να βρεις εύκολα φρέσκο σολομό μπορείς ακόμα να πάρεις τα οφέλη και από τον σολομό σε κονσέρβα.