Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να πιεις τον καφέ σου

21.12.2020
Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να πιεις τον καφέ σου
Και δεν είναι αυτή που νομίζεις!

Ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που δε θέλουν ούτε να μιλήσουν πριν πιουν τον πρώτο τους καφέ, ή σε εκείνους που έχουν συνδυάσει τον καφέ απλά με στιγμές τόνωσης και συζήτησης με φίλους; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, εάν έχεις συνηθίσει να πίνεις τον καφέ σου συγκεκριμένες ώρες, μια η μελέτη από το πανεπιστήμιο του Standford μπορεί να αλλάξει όσα θεωρούσες δεδομένα.

Δες και αυτό: Μήπως κάνετε κι εσείς αυτό το μεγάλο λάθος όταν φτιάχνετε τσάι;

Σύμφωνα με τον ερευνητή Baba Shiv, ο οποίος ειδικεύεται στην έρευνα της δομής των νευρώνων που σχετίζονται με τις περιοχές του εγκεφάλου που παίρνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργικότητα, η καφεΐνη έχει την ικανότητα να επιτείνει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως εάν ήδη αισθάνεσαι δημιουργική, μια κούπα καφέ θα σε βοηθήσει να "κατεβάσεις" ακόμα καλύτερες ιδέες. Από την άλλη όμως, εάν αισθάνεσαι αγχωμένη, το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο.

Αυτό το είδες; Τροφές που μας κάνουν να... πεινάμε!

Τα καλά νέα είναι πως όταν είσαι στρεσαρισμένη και χρειάζεσαι κάτι να σε τονώσει, μπορείς να πας για περπάτημα, κάτι που θα βοηθήσει την έκκριση σεροτονίνης, η οποία θα σε ηρεμήσει και θα σε τονώσει. Μπορείς επίσης να ακούσεις την αγαπημένη σου ανεβαστική μουσική και να φας το αγαπημένο σου φρούτο για να εξισορροπήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν λατρεύεις τη γεύση του καφέ και δεν μπορείς να α αντισταθείς, μπορείς να απολαύσεις μια κούπα ντεκαφεϊνέ.