Ο κουρκουμάς είναι ένα δραστικό συστατικό που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχει τη δύναμη να οπλίσει τον οργανισμό μας. Σε μορφή σκόνης ή φρέσκος, μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορα ροφήματα και να μας παρέχει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές.
Δες παρακάτω πώς μπορείς να τον εντάξεις στη διατροφή σου με τον πιο νόστιμο τρόπο:
Δες και αυτό: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια
Για απώλεια βάρους
1/4 ανανά
2 καρότα
1,5 cm ρίζα κουρκουμά
Ξεφλούδισε τα καρότα και τον κουρκουμά, καθάρισε τον ανανά και πρόσθεσε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή.
Αυτό το είδες; Τροφές που μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού
Για ενυδάτωση
1 κούπα ζεστό νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 χυμό λεμόνι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Πρόσθεσε τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού και το μέλι στο ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά.
Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα κουρκουμά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
1/2 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας
Σε μια μικρή κατσαρόλα, διάλυσε τη σκόνη του κουρκουμά σε μία κούπα νερό και κράτησε το στη φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή. Μετάφερε το σε ένα γυάλινο μπολ και άφησε το λίγο να κρυώσει. Στο κατσαρολάκι, διάλυσε το μείγμα στο γάλα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως το λάδι και κατανάλωσε αμέσως.