Το γνωρίζουν όλοι: οι πατάτες περιέχουν πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό συστατικό τους. Είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και το μαγνήσιο ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ χαμηλότερες σε θερμίδες από άλλα αντίστοιχα φαγητά όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά.
Αν δεν τρώτε την πατάτα σας με τυρί και μπέικον, τότε μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Το μεγαλύτερο προτέρημα της πατάτας είναι πως το άμυλό της είναι πολύ δύσκολο να χωνευτεί. Γι' αυτό το λόγο, ο οργανισμός μετατρέπει ένα κομμάτι του σε λιπαρά οξέα, τα οποία με την σειρά τους κρατάνε σε υγιή κατάσταση το έντερό σας και βοηθάνε στην πρόληψη της παχυσαρκίας, του καρκίνου του παχέος εντέρου και του διαβήτη.
Η συνέχεια στο itrofi.gr