Μια γυναίκα πρέπει να προσλαμβάνει 2.000 θερμίδες την ημέρα - Ισχύει ή όχι;

14.07.2019
Μια γυναίκα πρέπει να προσλαμβάνει 2.000 θερμίδες την ημέρα - Ισχύει ή όχι;
Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των 2.000 θερμίδων ως η συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη για τις γυναίκες. Αλλά αυτό εξακολουθεί να ισχύει και το 2019;

Η θεωρία

Ο αριθμός αυτός εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 1998, λαμβάνοντας υπόψη μια έκθεση του 1991 και σύντομα έγινε ο δείκτης αναφοράς. Στη συνέχεια, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (ΡΗΕ) ανακοίνωσε το 2017 ότι οι γυναίκες πρέπει να επιδιώκουν να καταναλώνουν 400 θερμίδες στο πρωινό, 600 στο μεσημεριανό γεύμα και άλλες τόσες στο βραδυνό και 200 θερμίδες για σνακ, που ισοδυναμούν συνολικά με 1.800 θερμίδες.

Μπερδεύτηκες; Το PHE διευκρίνισε ότι οι 2.000 θερμίδες εξακολουθούν να είναι ο «πραγματικός» μαγικός αριθμός, αλλά καθώς οι άνθρωποι συχνά υποτιμούν την κατανάλωσή τους, αυτό λειτουργεί ως ρυθμιστής και σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνυπολογίζεις παραπλανητικά θερμιδικά ποτά, όπως οι καφέδες με γάλα.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα 6 καλοκαιρινά ποτά με τις λιγότερες θερμίδες

Είναι, λοιπόν, οι 2.000 θερμίδες την ημέρα ο στόχος;

Είναι απλώς μια τιμή κατά προσέγγιση. Για έναν οριστικό, εξατομικευμένο αριθμό, θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες περίπλοκες πράξεις. Θα πρέπει να κάνεις την εξίσωση Schofield, η οποία είναι ένας τρόπος υπολογισμού του βασικού μεταβολικού σου ρυθμού (BMR).

Είναι ένας πολύπλοκος υπολογισμός, οπότε για να μην παιδεύεσαι, πάρε ένα κομπιουτεράκι-αριθμομηχανή που θα το υπολογίσει για εσένα. Ή, κατέβασε ένα app μέτρησης θερμίδων που θα το έχεις και στο κινητό σου.

Αυτό το διάβασες; Καρμπονάρα light; Κι όμως, η αγαπημένη σου μακαρονάδα μπορεί να γίνει πιο υγιεινή

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εισάγεις την ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος σου και αυτό αυτομάτως θα σου δώσει ένα καθημερινό όριο θερμίδων σύμφωνα με τα επίπεδα δραστηριότητάς σου.

Δεν νιώθεις τώρα πιο χαρούμενη που κάποιος άλλος θα μετράει τις θερμίδες για εσένα; Μόνο να θυμάσαι: Τα θρεπτικά συστατικά να τα βάζεις πάντα πάνω από τους αριθμούς, για να είσαι υγιής.