5 συστατικά για πρωινό που σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου

25.05.2019
5 συστατικά για πρωινό που σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου
Γιατί η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται!!!

Εάν δεν είσαι πραγματικά πρωινός τύπος, θα ξέρεις ότι για να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να ξεκινήσεις τη μέρα σου, θα χρειαστεί να δώσεις τη μάχη σου. Μπορείς όμως να αρχίσεις τη μέρα σου σαν βασίλισσα αν έχεις πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας σου, τρόφιμα που θα σου δώσουν ενέργεια το πρωί. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο πρωινό που θα σε εφοδιάσει με δύναμη για την υπόλοιπη ημέρα.

Δες παρακάτω μερικά βασικά τρόφιμα που δημιουργούν πρωινά γεύματα με απίστευτη ενέργεια.

Μέλι

Όταν προσπαθείς να περιορίσεις τις πηγές ενέργειας, oι επεξεργασμένες με ζάχαρη λιχουδιές όπως ένα muffin ή συσκευασμένοι χυμοί είναι τα πρώτα που μπορεί να σου έρθουν στο μυαλό. Αντί για τεχνητές επιλογές, προτίμησε μια φυσική εναλλακτική λύση - όπως το μέλι - για να γλυκάνεις το αγαπημένο σου είδος πρωινού όπως το πλιγούρι βρώμης, το τσάι, τη φρουτοσαλάτα και το γιαούρτι.

Διάβασε επίσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αρχίσεις να τρώς μέλι πριν κοιμηθείς

Αυγά

Τα αυγά είναι πάντα ένα από τα πιο βασικά πρωινά γεύματα στα σπίτια πολλών ανθρώπων. Scrambled, βρασμένα, τηγανητά, τα αυγά τρώγονται σε οποιαδήποτε μορφή για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Amanda Henham, τα αυγά είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες Β, που δεν είναι μόνο μια εξαιρετική θρεπτική πηγή αλλά περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Β.

Βρώμη

Η διαιτολόγος Gabby Geerts, από το Green Chef, εξηγεί ότι η βρώμη είναι γεμάτη με μια μοναδική ίνα που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη και έχει συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και αυξημένο αίσθημα πληρότητας. Εξαιτίας αυτού, Η Geerts λέει ότι η βρώμη που υπάρχει στα περισσότερα δημητριακά, επειδή περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά, βοηθά ακόμα και στην προστασία της καρδιαγγειακής σου υγείας.

Κινόα

Δεν είσαι φαν της βρώμης; Μην ανησυχείς! Τι λες για την κινόα;

Ο κ. Henham λέει στο Elite Daily ότι επειδή η κινόα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών ουσιών όπως το μαγγάνιο, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μια μερίδα αυτού του σπόρου ψευδο-δημητριακών μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος σου και να διατηρήσει την ενέργεια σου όλη την ημέρα.

Γιαούρτι

Eαν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις για πρωινό ένα κεσεδάκι γιαούρτι είναι ένας υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Το γιαούρτι είναι τέλεια επιλογή επειδή είναι μια υγιεινή πηγή υδατανθράκων, λιπαρών και πρωτεϊνών, που κάθε μπουκιά του σου προσφέρει ισορροπία και σε χορταίνει.