Εσύ τι πιστεύεις; Το αβοκάντο είναι φρούτο ή λαχανικό;

14.11.2018
Εσύ τι πιστεύεις; Το αβοκάντο είναι φρούτο ή λαχανικό;
Ευκαιρία να τεστάρεις τις γνώσεις σου!

Ιδού τι ισχύει για τα αβοκάντο λοιπόν: Είναι γεμάτα από υγιή λίπη, αποτελούν το κύριο συστατικό του guacamole και είναι... φρούτα. Εάν το τελευταίο σου φάνηκε "κάπως", μην ανησυχείς - υπάρχει μια γενικότερη συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αβοκάντο ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών.

Τα αβοκάντο, λοιπόν, είναι καρπoί δέντρων που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική και αποτελούν μέρος της οικογένειας Lauraceae, η οποία αποτελείται από περίπου 2.850 διαφορετικά είδη φυτών.

Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να ξεφλουδίσεις ένα αβοκάντο και 3 κόλπα για να μη μαυρίσει

Σύμφωνα με το Merriam-Webster, ένα φρούτο είναι «το συνήθως βρώσιμο αναπαραγωγικό σώμα ενός φυτού με σπόρους, ειδικά όταν έχει γλυκό πολτό». Σε αυτή την περίπτωση, -δεδομένου ότι μπορείς όταν φας το αβοκάντο να φυτέψεις το κουκούτσι και να φυτρώσει καινούργιο- τα αβοκάντο ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων.

Παρόλο που ο ορισμός αυτός ισχύει συχνά για τα γλυκά φρούτα, σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Για παράδειγμα, οι πατάτες ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών επειδή είναι βρώσιμο μέρος ενός φυτού αλλά δεν περιέχουν αναπαραγωγικό μέρος.

Δες και αυτό: Με μέτρο οι ποσότητες: Αυτά είναι τα 5 + 1 πιο παχυντικά φρούτα

Έτσι, αν θελήσεις ποτέ να καλλιεργήσεις το δικό σου αβοκάντο, μπορείς να κρατήσεις τα κουκούτσια και να τα φυτέψεις. Αλλά θα πρέπει να έχεις την υπομονή να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο αντί να φυτέψεις ένα δέντρο. Η Επιτροπή Αβοκάντο της Καλιφόρνια λέει ότι μπορεί να χρειαστεί από πέντε έως 13 (!) χρόνια από τη φύτευση ενός σπόρου του δέντρου για να αποφέρει καρπούς.

Για να προσθέσεις περισσότερο αβοκάντο στη διατροφή σου, δοκίμασέ τα σε σαλάτες, σε σάντουιτς, ή σε σούπα. Η διατροφολόγος του Good Housekeeping, Jaclyn London λέει ότι είναι αρκετά υγιεινό να τρως κάθε μέρα αβοκάντο μόνο που θα πρέπει να χρησιμοποιείς το μισό ως ποσότητα μερίδας.