Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food Chemistry δείχνει ότι ορισμένα μανιτάρια περιέχουν δύο αντιοξειδωτικά που πιστεύεται ότι βελτιώνουν την υγεία και αποτρέπουν τη γήρανση. Ο Robert Beelman, καθηγητής Επιστήμης των Τροφίμων και διευθυντής του Pennsylvania State University Center for Plant and Mushroom Products for Health ηγήθηκε της μελέτης και ο Michael D. Kalaras, μεταδιδακτορικός βοηθός Επιστήμης των Τροφίμων, ήταν ο συγγραφέας της έρευνας. Οι επιστήμονες είχαν ήδη συνειδητοποιήσει ότι τα μανιτάρια είναι "η πλουσιότερη πηγή" ενός αντιοξειδωτικού που ονομάζεται εργοθειονίνη, αλλά είχαν περιορισμένη γνώση για τη γλουταθειόνη, ένα άλλο σημαντικό αντιοξειδωτικό. Επιπλέον, τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ποικίλουν στα διάφορα είδη μανιταριών και για το λόγο αυτό οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν ποια είδη περιείχαν μεγαλύτερα ποσοστά από αυτές τις δύο ενώσεις.
Η συνέχεια στο itrofi.gr