Μήπως τελικά δεν πεινάς;

25.04.2018
Μήπως τελικά δεν πεινάς;
Σίγουρα πιάνεις τον εαυτό σου να πεινάει κάθε λίγο μέσα στην διάρκεια της μέρας παρόλο που μπορεί να τελείωσες το γεύμα σου πριν λίγο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα είχες σκεφτεί και να σε κάνουν να νομίζεις ότι πεινάς αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή ψευδαίσθηση.

Μήπως δεν πείνεις αρκετό νερό;
Το να πίνεις συνέχεια νερό δεν μπορεί να αυξήσει το ρυθμό που χάνεις κιλά, αλλά και το να πίνεις ελάχιστο μπορεί να σε κάνει να μπερδέψεις τη δίψα με την πείνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ερεθίσματα που..προκαλούν
Κι όμως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το να παρακολουθείς συνέχεια εικόνες φαγητού ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής του εγκεφάλου σου το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει στο να θες να φας περισσότερο.

Κακός ύπνος
Όταν δεν κοιμάσαι καλά, το φαγητό μπορεί να γίνεται "κακή" σκέψη και σε οδηγεί στο να αισθάνεσαι πεινασμένη και να καταναλώνεις μεγαλύτερες μερίδες από τις κανονικές, σύμφωνα με έρευνα του 2013.

Αυξημένη ποσότητα ζάχαρης
Το να βάζεις μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να αλλάξει την ορμονική ισορροπία του εντέρου σου. Έτσι όταν τρως υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης επιβραδύνεις την παραγωγή της λεπτίνης (της ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη) και επιτρέπεις στην γκρελίνη (την ορμόνη που ενημερώνει τον εγκέφαλό σου ότι πεινάς) να σε “κοροϊδέψει” και να νομίζεις ότι θες να φας περισσότερο.

Τα ποτά και τα ξενύχτια
Όταν μεθάς επηρεάζεις τα επίπεδα της λεπτίνης η οποία σε κάνει να θες να φας αργότερα μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινού φαγητού. Εκτός αυτού σίγουρα θα ξέρεις ότι τα ποτά σε επιβαρύνουν πολύ σε επίπεδο θερμίδων.