Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγεις για να ελαχιστοποιήσεις την κυτταρίτιδα

24.04.2018
Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγεις για να ελαχιστοποιήσεις την κυτταρίτιδα
Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήδη έχουμε αρχίσει ανησυχούμε για την εικόνα του κορμιού μας μέσα στο φετινό μας μαγιό.

Οι περισσότερες έχουμε μπει στη διαδικασία να προσέξουμε λίγο περισσότερο το τι τρώμε, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τα πρώτα μπάνια είναι πολύ λίγος.

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που δυσκολεύονται να καταλήξουν στο τι ακριβώς είναι αυτό που δεν πρέπει να φάμε προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού; Αν ναι, σου έχουμε την απάντηση.

Οι διατροφολόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι ως προς τις τροφές που προκαλούν κατακράτηση και οδηγούν στην αύξηση της κυτταρίτιδας. Τονίζουν δε, ότι το νερό είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας για την ελάττωσής της!

Τελικά, τι δεν πρέπει να φας;

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Ή αλλιώς… έτοιμα τρόφιμα. Σάλτσες, κονσέρβες, και χυμοί του εμπορίου όχι μόνο θα σε γεμίσουν με περιττές θερμίδες, μα επιπλέον θα συμβάλλουν δραματικά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ζάχαρη

Όλες οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχουν την τάση να ανεβάζουν την ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;

Αλκοόλ

Το αλκοόλ θα σου χαρίσει απλόχερα πολλές τοξίνες και ακόμα περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, η βλάβη που προκαλεί στα κύτταρα του οργανισμού μας είναι μεγάλη.

Junk food

Ο καλύτερος φίλος της κυτταρίτιδας. Σε γεμίζει κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, με τις βλαβερές ουσίες που περιέχονται στα άγνωστης ποιότητας αυτά τρόφιμα να συσσωρεύονται στον οργανισμό και να μην αποβάλλονται όσο κι αν προσπαθούμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, το θέμα δεν είναι απλά η κυτταρίτιδα, μα η υγεία σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο τις διατροφικές μας συνήθειες;