Gwyneth Paltrow: Τι (δεν) τρώει για να διατηρήσει το άψογο κορμί της

10.04.2018
Gwyneth Paltrow: Τι (δεν) τρώει για να διατηρήσει το άψογο κορμί της
Η Gwyneth Paltrow δε φημίζεται για το πόσο «εύκολος» άνθρωπος είναι τόσο σε θέματα αισθητικής όσο και σε ό,τι αφορά στη διατροφή της.

Κατά καιρούς την έχουμε ακούσει να δίνει παράξενες συμβολές όσον αφορά στα συγκεκριμένα κομμάτια του beauty routine μιας γυναίκας, με το κοινό να έχει πολλάκις σχολιάσει τις επικίνδυνες μεθόδους που ακολουθεί για να διατηρεί το πρόσωπο και το κορμί της στα επιθυμητά επίπεδα.

Η ίδια, δεν έχει διστάσει να αποκαλύψει πως ταλαιπωρείται από διάφορες τροφικές αλλεργίες που –μεταξύ άλλων- προκαλούσαν προβλήματα και στον μεταβολισμό της. Έτσι, η χολιγουντιανή star αποφάσισε να βάλει για τα καλά στη ζωή της την ορθοφαγία, επιλέγοντας να τρώει αυστηρά μόνο υγιεινές, βιολογικές –και πανάκριβες- τροφές.

Σύμμαχός της, το θρεπτικό της πρωινό, το οποίο αποτελείται από έναν φρέσκο πράσινο χυμό τον οποίο ετοιμάζει καθημερινά χτυπώντας στο blender ένα μεγάλο πράσινο μήλο, σέλινο, τζίντζερ (πιπερόριζα) και σπανάκι.

Φυσικά, προσθέτει και αφαιρεί υλικά ανάλογα με τη διάθεσή της. Όλα, όμως, έχουν κοινό τους χαρακτηριστικό το… πράσινο χρώμα, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν των πιο υγιεινών ροφημάτων που οι διατροφολόγοι έχουν να μας προτείνουν.

Συνεχίζει αποφεύγοντας τις τροφές που περιέχουν γλουτένη, επιλέγοντας πιάτα με ψάρι και άπαχο κρέας –συνήθως κοτόπουλο- και λέγοντας «όχι» στις σάλτσες, τα γλυκά και όλες τις επεξεργασμένες τροφές. Επιπλέον, από τη διατροφή της έχει αποκλείσει το κόκκινο κρέας, το λευκό ψωμί, τις ντομάτες, τις μελιτζάνες αλλά και το γάλα αγελάδας.

Το κατά πόσο η εν λόγω διατροφή μπορεί να μας εξασφαλίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, θα το κρίνουν οι ειδικοί. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε πως τόσες στερήσεις μόνο καλό δεν θα μπορούσαν να κάνουν στην ψυχολογία μας.

Μπορεί η Gwyneth να αισθάνεται καλά με όλο αυτό, εσύ, ωστόσο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν αποφασίσεις να βγάλεις από τη διατροφή σου συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων.

Μην ξεχνάς άλλωστε: Το παν είναι η ισορροπία, όχι οι στερήσεις.