Ο Αλέξανδρος ο μεγάλος νικητής

02.07.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το πρότυπο "ο Νίκος Ξανθόπουλος αγωνίζεται για το παιδί του" επανήλθε ση μόδα χαρίζοντας στον άξιο εκπρόσωπο του Αλέξανδρο την πρώτη θέση και κατ' επέκταση τα 150 χιλιάδες "ευρούδια". Ο "φιλόσοφος" του Σπιτιού είναι ο μεγάλος νικητής του Big
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


το πρότυπο "ο Νίκος Ξανθόπουλος αγωνίζεται για το παιδί του" επανήλθε στη μόδα χαρίζοντας στον άξιο εκπρόσωπό του Αλέξανδρο την πρώτη θέση και κατ' επέκταση τα 150 χιλιάδες "ευρούδια".
Ο "φιλόσοφος" του Σπιτιού είναι ο μεγάλος νικητής του Big προς απογοήτευση των συμπαικτών του, οι οποίοι όχι μόνο δεν ευτύχησαν να τον βγάλουν έξω με τις "ψήφους του καταδότη", αλλά αναγκάστηκαν να τον επευφημήσουν επί σκηνής ως το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς. Ο μόνος που δεν χτύπησε παλαμάκια, ούτε καν έκανε την κίνηση να ακουμπήσει τα δύο χεράκια του ήταν ο Πάνος, ο οποίος όσο ζει θα το φωνάζει πως ο Αλέξανδρος ήτο...υποκριτής.

Ο μόνος που ένιωσε δικαίωση για το αποτέλεσμα ήταν ο Ανδρέας (Μικρούτσικος), ο οποίος για μία ακόμη φορά βγήκε σωστός στο σκιαγράφημα ενός Big τέκνου. Την περίπτωση να το γυρίσει σε...φυσιογνωμιστής την έχει σκεφτεί άραγε; Ο "Ντέλος" συγκέντρωσε το 60%, έναντι 40% του "μοντέλου", του οποίου οι φαν νικήθηκαν κατά κράτος από τους "Αλεξανδρέους". Το αποτέλεσμα, πάντως, δε φάνηκε να στεναχωρεί και τόσο τον Κωστάκη, ο οποίος στην ανακοίνωση του δια στόματος Ανδρέα έσπευσε να πανηγυρίσει μαζί με τον Λευκαδίτη.

Αυτός, πάλι, ως άξιος εκπρόσωπος της "Μεγάλης του Ξανθόπουλου Σχολής" δεν ξέσπασε σε λυγμούς, ούτε έσπασε τραπέζια, όπως έκανε ο προκάτοχός του Τσάκας. Αντίθετα, αφιέρωσε τη νίκη στον "μικρό Αλέξανδρο", εξέφρασε την αγάπη του στους συμπαίκτες του, στον Ανδρέα, στην μάνα, τον πατέρα του, μα πάνω απ' όλα στο Θεό, όπου φρόντισε να μας πληροφορήσει πως πέρα από καλός φιλόσοφος είναι και καλός Χριστιανός. Τη γυναίκα του είναι αλήθεια πως δεν την ανέφερε κι αυτό δεν ξέρω αν προβλέπεται στα καταστατικά της "Μεγάλης του Ξανθόπουλου Σχολής" καθώς ο ιδρυτής της σε όλες τις ταινίες αναφερόταν στη γυνάικα της ζωής του: "Αγάπη μου, λατρεία μου, φως μου". Μάλλον, ο "Ντέλος" στην ένταση της στιγμής θα την ματά ξανά ξέχασε.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε μες στα μαύρα μεσάνυχτα, οπότε στην Παιανία έμειναν μέχρι τέλους κάτι λιγοστοί συγγενείς του Αλέξανδρου, οι οποίοι ήρθαν από όλα τα σημεία της Ελλάδας, προκειμένου να επευφημήσουν το καμάρι του σογιού. Ο δεύτερος και απ' ό,τι ακούγεται τελευταίος, κύκλος του Big αποτελεί παρελθόν και δυστυχώς ο κυρ - Θανάσης ή Κώστας, ο φύλακας στο Σπίτι, δεν πρόφτασε να μπει μέσα σε αυτό ως guest. Παρόλο που είχε εκφράσει την επιθυμία του στον Ανδρέα.


Δήμητρα Ζάρκου