Big κινηματογράφος

29.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, αν ήξεραν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Κώστας Βουτσάς και η Ζωή Λάσκαρη ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα τους υποδύονταν κάποιοι ονόματι: Φραντζέσκα, Αλέξανδρος, Γιώργος και Αμαλία, θα επέλεγαν να γίνουν μοδίστρες και λούστροι.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αν ήξεραν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Κώστας Βουτσάς και η Ζωή Λάσκαρη ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα τους υποδύονταν κάποιοι ονόματι: Φραντζέσκα, Αλέξανδρος, Γιώργος και Αμαλία, θα επέλεγαν να γίνουν μοδίστρες, λούστροι, κουλουρτζήδες και κομμώτριες. Το τι βλέπουν τα ματάκια μας και ακούνε τα αυτάκια μας την εβδομάδα αυτή, που ο Big αποφάσισε να δώσει ως αποστολή στα βλαστάρια του "ελληνικός κινηματογράφος" μπας και την κερδίσουν και φάνε τίποτε που κοντεύουν να λιμοκτονήσουν από τις απανωτές αποτυχίες, δεν περιγράφεται.

Ή μάλλον περιγράφεται με λίγες λέξεις. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον Αλέξανδρο να υποδύεται τον Σταυρίδη στα "Κίτρινα γάντια". Υπάρχει χειρότερο από το να τον βλέπεις να το παίζει ζηλιάρης σύζυγος; Δε φταίει, όμως, αυτός αλλά η παραγωγή που δεν φρόντισε να του δώσει το Νίκο Ξανθόπουλο, ως Γιακουμής στην "Οδύσσεια ενός ξενιτεμένου". Η Αλίκη, πάλι, αν έμοιαζε στη Φραντζέσκα που την υποδύεται, δεν θα ήταν η "εθνική γατούλα" αλλά η "εθνική μπουγατσούλα". Μεταξύ μας, πάντως, η Κύπρια θα είχε περισσότερες πιθανότητες θριάμβου, αν υποδυόταν την Ζέτα Αποστόλου στα "Μυστικά του βάλτου".

Οι άλλοι δύο άνδρες, Γιώργος και Κώστας είναι οι Κώστας Βουτσάς και Γιάννης Γκιωνάκης αντίστοιχα. Ο, μεν, πρώτος έχει κάποια χαρακτηριστικά που φέρνουν στο γνωστό ηθοποιό - κοιλίτσα, θεληματικό...προγούλι - όμως θα του ταίριαζε "γάντι" ένας Γιώργος Μούτσιος, ένας Ανέστης Βλάχος, άντε ένας Αρτέμης Μάτσας για πιο ποιοτικό ρόλο. Για τον Κώστα θα περίμενε κανείς πως ο Big θα του έδινε το Νίκο Κούρκουλο στον "Κατήφορο" ή τον Αλκη Γιαννακά στο "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" άντε τον Σπύρο Φωκά στη "Ντάμα σπαθί". Τίποτε απ' αυτά δε συνέβη, απλά επειδή ο Big θέλει να τσαλακώσει την εικόνα των παιδιών του, δίνοντας του τον Γιάννη Γκιωνάκη στην ταινία τα "Κίτρινα γάντια".

Ομολογώ, πως το μοντέλο τα πήγε μια χαρά στο ρόλο του βλάκα που ρωτάει για την πορτοκαλάδα από πορτοκάλια. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν το κοντό παντελόνι που του έδωσε η παραγωγή και δεν του άρεσε μια και θα προτιμούσε να παίξει τον βλάκα με ένα μαύρο Αρμάνι. Η Αμαλία, τέλος, θα είναι η Ζωή Λάσκαρη στις "Θαλασσιές χάντρες", όπου θα πει το "Crazy girl". Κανονικά εδώ θα έπρεπε να το αφήσω ασχολίαστο κι ας βγάλει ο Big τα κάστανα από τη φωτιά που είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει τέτοια διανομή. Και η Έλενα Γκρέκου που τραγούδησε το άνωθεν ασματάκι περισσότερο έμοιαζε στην Ζωίτσα, απ' ότι το "ποντίκι" του Σπιτιού. Μάλλον, ο Big δεν είναι σινεφίλ καθώς θα μπορούσε να της δώσει την Κατερίνα Γώγου στο "μια τρελή τρελή οικογένεια".