"Τελικά, γύρισαν πίσω τα κλεμμένα;"

20.04.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τώρα που γύρισαν πίσω τα κλεμμένα, σώθηκε η Ελλάδα; Μπορούμε να πάρουμε βαθιά ανάσα ως λαός; Τι λέω; Θυμάσαι που επί δύο μήνες στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τώρα που γύρισαν πίσω τα κλεμμένα, σώθηκε η Ελλάδα; Μπορούμε να πάρουμε βαθιά ανάσα ως λαός; Τι λέω; Θυμάσαι που επί δύο μήνες στο «Καλημέρα Ελλάδα» πάνω δεξιά στην οθόνη υπήρχε ένας τεράστιος τίτλος που έγραφε «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»; Ε, αυτός ο τίτλος από το πρωί της Τρίτης δεν εμφανίζεται στις οθόνες μας. Και να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, το κενό εκεί πάνω δεξιά ήτο μεγάλο. Όσο να κάνει, δύο μήνες είχε συνηθίσει ο οργανισμός μας αυτά τα κλεμμένα.

Τώρα, αυτά τα «κλεμμένα» επέστρεψαν πίσω; Εκείνοι που τα είχαν αρπάξει, τα επέστρεψαν; Ο Γιώργος Παπαδάκης, πάντως, σε ακόμη μία πρωινή λογοδιάρροια του τόνισε ότι... «πετύχαμε τον στόχο μας»! αλλά μην χαίρεσαι και η οικονομία μας δε σώθηκε. Το περίφημο σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» είχε στόχο την υπενθύμιση! Και δεν έβαζε καλύτερα αφύπνιση, που είναι και πρωινή η εκπομπή;

Είπε, λοιπόν, ο παρουσιαστής ότι στόχος ήταν να υπενθυμίσουν ότι κάποιοι έχουν βάλει χέρι στο δημόσιο χρήμα κι έχουν φέρει σήμερα σε δύσκολη θέση την χώρα μας. Αλλά και να υπενθυμίσουν σε κάποιους ότι πρέπει να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Και με καμάρι ο Παπαδάκης είπε ότι πέτυχαν το στόχο τους. Και στο μέλλον θα επανέλθει με ανάλογα συνθήματα. Μωρέ καλά λέω. Αν έχει στόχο τις αφυπνίσεις και τις υπενθυμίσεις, αντί για κραυγαλέους τίτλους, ας βάλει υπενθύμιση στο κινητό τους.