Οι Big πάνε...κατασκήνωση

09.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τα "μικρά λυκόπουλα" κλήθηκαν από τον Big να παίξουν τα εναπομείναντα τέκνα του. Η ιδέα της κατασκήνωσης τους ενθουσίασε, μια και από μικρά περίμεναν να έρθει η μέρα εκείνη που θα παίξουν "Ο Χίουι, ο Λιούι και ο Ντιούι πάνε κατασκήνωση στην Παιανία".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τα "μικρά λυκόπουλα" κλήθηκαν από τον Big να παίξουν τα εναπομείναντα τέκνα του. Η ιδέα της κατασκήνωσης τους ενθουσίασε, μια και από μικρά περίμεναν να έρθει η μέρα εκείνη που θα παίξουν "Ο Χίουι, ο Λιούι και ο Ντιούι πάνε κατασκήνωση στην Παιανία". Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης της νέας αποστολής, καταπιάστηκαν με αυτή. Το "λυκόπουλο" που ξεχώρισε είναι ο Αλέξανδρος, ο οποίος ως φαίνεται πηγαίνει κατασκήνωση για πρώτη φορά στη ζωή του. Το "λυκόπουλο" Παναγιώτης είναι πολύ κακό, διότι πρώτη φορά συναντώ ένα τέτοιο που από το πρωί ίσαμε το βράδυ κατεβάζει "Θεούς και δαίμονες".

Η Φραντζέσκα, πάλι, εκτός του ότι είναι ένα πρόωρα σωματικά αναπτυγμένο "λυκόπουλο", είναι και ιδιαίτερα τεμπέλικο, αφού αντί να φυλάει τη φωτιά ξαπλώνει στις μαξιλάρες σαν τις γάτες. Η Αμαλία, από την άλλη, τις τελευταίες μέρες περνάει κρίση. Ερωτήματα του τύπου "ποια είμαι, που πάω. Εμένα δεν με αγαπάει κανείς" βασανίζουν τη σκέψη της κι έχουν "φλιπάρει" τον Παναγιώτη, ο οποίος κατεβάζει ο, τι μπορεί να φανταστεί βλάστημου ανθρώπου νους. Οι μόνοι που έχουν πάρει στα σοβαρά την Αμαλία είναι ο Γιώργος με τον Κώστα, μια και πάντοτε ήθελαν να παίξουν το "Η μητέρα Τερέζα ήταν...πατέρας".

Ο Big, πάντως, που είναι φιλεύσπλαχνος και νοιάζεται για τα τέκνα του, τους διοργάνωσε ένα μικρό παρτάκι. Το τσάμικο και το τσιφτετέλι πήγαν σύννεφο, όμως δεν ήταν τίποτε μπροστά στις χορευτικές φιγούρες του Αλέξανδρου. Τύφλα να χε ο Νουρέγιεφ
μπροστά στον "Φιλόσοφο", ο οποίος στην προηγούμενη ζωή θα πρέπει να ήταν...κατσίκι κρι κρι. Τέτοιο χοροπήδημα δύσκολα το πετυχαίνει άνθρωπος. Οι συγκάτοικοι του, πάντως, ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ από τις επιδόσεις του, που σκέφτονται να πάρουν την κασέτα με τον χορό, να την έχουν να ευθυμούν όταν θα υποφέρουν από...αρθριτικά.