Έξω ο Νίκος - Η δυναστεία του Φιλόσοφου

07.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις στις πόσες καίγεται ο Αλέξανδρος; Τόσες φορές υποψήφιος, έχει φαγωθεί κόσμος και κοσμάκης και ο "Φιλόσοφος" παραμένει ακλόνητος μέσα στο Σπίτι. Τελευταίο του "θύμα" ο Νίκος, που μόλις οι συγκάτοικοι άκουσαν δια στόματος Ανδρέα τα μαντάτα άσπρισαν σαν το πανί.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις στις πόσες καίγεται ο Αλέξανδρος; Τόσες φορές υποψήφιος, έχει φαγωθεί κόσμος και κοσμάκης και ο "Φιλόσοφος" παραμένει ακλόνητος μέσα στο Σπίτι. Τελευταίο του "θύμα" ο Νίκος, που μόλις οι συγκάτοικοι άκουσαν δια στόματος Ανδρέα τα μαντάτα άσπρισαν σαν το πανί. Δεν ξέρουν πια τι άλλο να κάνουν με την πάρτη του Αλέξανδρου, αφού και την επόμενη φορά που θα τον δώσουν στο "δωμάτιο του καταδότη", αυτός δεν πρόκειται να φύγει. Κι όχι τίποτε άλλο, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν εμπαθείς.

Ο "Φιλόσοφος", πάντως δε μασάει μία, ενώ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει δική του σχολή κατά τη "Σχολή των Στωικών", την "Πλατωνική" και τη "Μεγάλη του Γένους Σχολή". Ο αποχωρήσας τώρα Νίκος, μια κουβέντα παραπάνω να έλεγε ο "λακωνικός" Ανδρέας και θα πάθαινε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου από το τόσο άγχος. Να φανταστείς, το απόγευμα που είχαν έρθει από τον άλλο κόσμο οι υπόλοιποι αποχωρήσαντες και ψήνανε το αρνάκι άσπρο και παχύ, ο "Skeleton man" αντί να λιγουρεύεται τον οβελία και να ρίχνει καμιά στροφή, φύσαγε και ξεφύσαγε ωσάν οχτώ μηνών γκαστρωμένη που ανεβαίνει τον Λυκαβηττό. Σαν άκουσε, όμως, τα αποτελέσματα ηρέμησε.

Έξω, ο Ανδρέας δεν τον πολυσυζήτησε καθώς είχε να μιλήσει με την Κλειώ και τον έρωτά της για τον Κώστα. Προλάβαμε, ωστόσο και είδαμε το έτερον ήμισυ του Νικολάκη, τη Ράνια. Εκεί ήταν και ο Πάνος με τη Μελίνα, οι οποίοι είχαν ξεμείνει από το απόγευμα επειδή είχαν να μοιράσουν τα μπλουζάκια τους "Πάνος Μελίνα" με τη φάτσα του Ντόναλντ Ντακ.