Η μεγάλη συνάντηση Κλειούς - Πάνου

16.04.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, πιστό στις αρχές του παρέμεινε το... καμπανάκι στο "Δωμάτιο του καταδότη" και ο Big βράδυ Δευτέρας κάλεσε τους εναπομείναντες παίκτες να καταπιαστούν με την...τέχνη της ρουφιανιάς. Έξω, στο στούντιο βρίσκονταν οι "έκπτωτοι αρχηγοί", Κλειώ και Πάνος.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Πιστό στις αρχές του παρέμεινε το... καμπανάκι στο "Δωμάτιο του καταδότη" και ο Big βράδυ Δευτέρας κάλεσε τους εναπομείναντες παίκτες να καταπιαστούν με την...τέχνη της ρουφιανιάς. Αυτή τη φορά τα παιδιά κατά το "μια ψυχή που ναι να βγει, ας βγει" μπήκαν, έδωσαν αυτόν που είχαν κατά νου και με τυπικές διαδικασίες το...ρουφιάνεμα έλαβε τέλος. (Άσχετο: μήπως θα ήταν καλή ιδέα ο Big απέναντι από την πολυθρονίτσα να αναρτήσει πανό που να γράφει Η ΨΗΦΟΣ και ουχί ο ψήφος που αρέσκονται να λένε τα τέκνα του; Όχι τίποτε άλλο, αλλά κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα χωρίς φιλόλογους από τον κόλπο που τους έρχεται σε κάθε ψηφοφορία).

Αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (εφτά στον αριθμό) είναι ο Αλέξανδρος, ενώ κατά πόδας ακολούθησε, με έξι ψήφους, η εκλεκτή του "Βρούτου"-Γιώργου, Ζωή. Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, ο "φιλόσοφος" το πήρε αλλιώς κι άρχισε να βαράει παλαμάκια ευχαριστώντας τον Ανδρέα σα να του έδωσε λουκούμι Σύρου. Αντίθετα, η Ζωή άρχισε να μουρμουράει "Το ήξερα, το ήξερα". Οι μαντικές της ικανότητες πέρασαν στο ντούκου και ουδείς ασχολήθηκε με το αν η νέα διαθέτει κληρονομικό χάρισμα. Βλέπεις, την ώρα εκείνη στο στούντιο βρίσκονταν οι "έκπτωτοι αρχηγοί", Κλειώ και Πάνος και όλοι ήθελαν να τους πουν μια κουβέντα.

Το χθεσινό βράδυ, λοιπόν, έξω από το Σπίτι πραγματοποιήθηκε η κορυφαία Σύνοδος των ομάδων "Η Μπάρμπι και οι φίλες της" και "Ο Πάνος και τα τσιράκια του". Ο Ανδρέας φοβούμενος μη γίνει του... Ευθυμιάδη κι αφού την εποχή αυτή δεν είναι ό, τι κολακευτικότερο να δηλώνεις διαιτητής, προτίμησε να αναλάβει χρέη... Κόλιν Πάουελ με την Κλειώ και τον Πάνο σε ρόλο... Αραφάτ και Σαρόν αντίστοιχα. Μετά το πέρας της συνάντησης βγήκαν αρκετά συμπεράσματα. Καταρχήν, στο λεξικό, στο λήμμα "Διπροσωπία" θα έχει δεσπόζουσα θέση η φωτογραφία του Πανούλη. Στο λήμμα "Τσαούσα" θα είναι μία αισθησιακή φωτογραφία της Κλειούς. Η λέξη "φιλία" αποκτά νέο νόημα και πια σημαίνει: φιλία είναι όταν δύο άνθρωποι ρουφιανεύουν ο ένας τον άλλον, βρίζονται πίσω από τις πλάτες τους και στο τέλος δηλώνουν δύο καλοί φίλοι που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Επίσης, ο Πάνος αδικήθηκε κατάφορα από τη φύση, που ήταν φειδωλή στους πόντους και δεν του έδωσε μπόι, ώστε να γινόταν μέγα "καρφί" στο μπάσκετ. Η σπόντα που πέταξε στο τέλος στον Γιώργο "Συγχαρητήρια αγόρι μου είσαι ο πιο διαβασμένος" ήταν κοτζάμ ταβανόπροκα, κάνοντας τον άλλοτε φίλο και συνεργάτη του να αναρωτηθεί "Τι είπε τώρα ο ποιητής;".