Η παγκόσμια πασαρέλα των 'Οσκαρ

29.03.2002
Αγαπημένε μου Βασίλη, σχεδιαστών... κόντρα επικράτησε στη μεγαλύτερη ετήσια πασαρέλα του Χόλιγουντ, κατά την τελετή απονομής των βραβείων 'Οσκαρ την περασμένη Κυριακή. Οι παρουσίες -ιδιαίτερα οι γυναικείες, στις οποίες ξέρω ότι τρέφεις μια ιδιαίτερη αδυναμία- ήταν εντυπωσιακές και οι σχεδιαστές μόδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κολακεύσουν την καθεμία ξεχωριστά!
Αγαπημένε μου Βασίλη,

σχεδιαστών... κόντρα επικράτησε στη μεγαλύτερη ετήσια πασαρέλα του Χόλιγουντ, κατά την τελετή απονομής των βραβείων 'Οσκαρ την περασμένη Κυριακή. Οι παρουσίες -ιδιαίτερα οι γυναικείες, στις οποίες ξέρω ότι τρέφεις μια ιδιαίτερη αδυναμία- ήταν εντυπωσιακές και οι σχεδιαστές μόδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κολακεύσουν την καθεμία ξεχωριστά!

Από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες (και κατά την ταπεινή μου γνώμη η καλύτερη) ήταν ομολογουμένως η μονίμως κομψή Κάμερον Ντίαζ, η οποία προτίμησε ένα μακρύ φόρεμα του Emanuel Ungaro, με μανίκι και σχέδια λουλουδιών, που κολάκευε το σώμα της και την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες άλλες.

Το κλασικό μαύρο επέλεξαν η Σάρον Στόουν (Versace) , η Ναόμι Γουάτς (Gucci), η 'Ελενα Χαντ (Gucci), η Ριζ Γουίδερσπουν (Valentino), η Ρενέ Ζελγουέγκερ (Carolina Herrera), η Ούμα Θέρμαν (Jean Paul Gaultier), η Σάντρα Μπούλοκ (Valentino) και η Τζούλια Ρόμπερτς (Armani), ενώ σε παστέλ αποχρώσεις κινήθηκαν η Νικόλ Κίντμαν (Chanel), η οποία επέλεξε το ροζ, όπως και η Τζένιφερ Λόπεζ (Versace). Η Ντανιέλ Σπένσερ φόρεσε ασημί τουαλέτα Giorgio Armani.

Το κόκκινο της φωτιάς προτίμησε η Κέιτ Ουίνσλετ (Ben de Lisi), ενώ πολύχρωμη ήταν η Φέιθ Χιλ. Η βραβευθείσα με 'Οσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου Χάλε Μπέρι, από την πλευρά της, φόρεσε καφέ τουαλέτα της σχεδιάστριας Elie Saab με διαφάνεια από τη μέση και πάνω και λουλούδια στο μπούστο. Πολυσυζητημένη ήταν η εμφάνιση της Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία επέλεξε τον σχεδιαστή Christian Lacroix. Η τουαλέτα ήταν μακριά, με φουρό, ενώ από τη μέση και πάνω ήταν διαφανής, με την Γκουίνεθ να μη φοράει σουτιέν και να διαγράφει αποκαλυπτικά. 'Οσο για την Τζένιφερ Κόνελι, η οποία βραβεύθηκε με το 'Οσκαρ 'Β γυναικείου ρόλου, επέλεξε ένα στράπλες μακρύ φόρεμα σε παστέλ ασημί χρώμα και το συνδύασε με ένα φουλάρι σε παστέλ χρυσό.

Οι επιλογές των αντρών ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και πάντα κλασικές. Οι καλύτεροι ήταν ο Ράσελ Κρόου, ο οποίος προτίμησε μαύρο κοστούμι Αρμάνι, όπως και οι βραβευθέντες με 'Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου έγχρωμοι, Ντένζελ Ουάσιγκτον και Σίντεϊ Πουατιέ. Ο 'Ιθαν Χοκ, από την πλευρά του, ο οποίος αναμένει και τον απόγονό του μετά της πανέμορφης Ούμα Θέρμαν, φόρεσε Helmut Lang, ενώ ο Τόμπεϊ Μαγκουάιερ Dolce Gabbana.

Και για να μην παραλείψω την gossip πλευρά της ενημέρωσής σου, ο Τομ Κρουζ εμφανίστηκε στην τελετή χωρίς την Πενέλοπε, ενώ το προηγούμενο βράδυ τηλεφώνησε στην Νικόλ Κίντμαν και της ευχήθηκε να είναι η νικήτρια, τονίζοντάς της ότι, ως μέλος της επιτροπής, την ψήφισε. ..