Χάνουν έδαφος Μαίρη, Πρόδρομος και τα άλλα παιδιά

05.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα θα κλαις" θα απαγγέλνουν εφεξής οι πρώτοι δώδεκα Bigανθρωποι που γνωρίσαμε. Ο Πρόδρομος, ο Ντίνος, η Μαίρη και τα άλλα παιδιά σιγά, σιγά θα πάψουν να αποτελούν το must της διασκέδασης για κάθε κλαμπ και πίστα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα θα κλαις" θα απαγγέλνουν εφεξής οι πρώτοι δώδεκα Bigανθρωποι που γνωρίσαμε. Ο Πρόδρομος, ο Ντίνος, η Μαίρη και τα άλλα παιδιά σιγά, σιγά θα πάψουν να αποτελούν το must της διασκέδασης για κάθε κλαμπ, πίστα, ρεστοράν, χασαποταβέρνα των Αθηνών και της επαρχίας. Επίσης, δε θα αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ κάθε τηλεοπτικής εκπομπής, περιοδικού κι εφημερίδας. Δε σου κρύβω, πως το άνωθεν με στεναχωρεί αφάνταστα καθότι τι θα απογίνουμε όταν θα μας τελειώσει ο Τσάκας, ο Φίλιππος και η Ρέα;

Τα παιδιά είναι καθησυχαστικά. "Και να θέλετε, δε θα μας χάσετε. Hρθαμε και δε θα φύγουμε". Από το στόμα τους και στου Θεού το αυτί, έλα όμως που η πραγματικότητα διαψεύδει τα λόγια τους. Τις προάλλες, η "εγώ θα απαλύνω τον πόνο του καταταλαίπωρου κόσμου" Ελίνα διοργάνωσε φιλανθρωπικό χορό για ένα φτωχό ζευγάρι από το Βόλο. Το γεγονός έλαβε χώρα σε κλαμπ της Γλυφάδας και συνδιοργανωτές ήσαν -θεωρητικά- όλοι οι Big. Τελικά από αυτούς, άλλοι έλειψαν εσκεμμένα, άλλοι μπέρδεψαν τη Γλυφάδα με την Κηφισιά και χάθηκαν κάπου στα στενά της...Μαλακάσας, ενώ οι υπόλοιποι έδωσαν κανονικά το "παρών" τους. Ευαισθητοποιημένοι για τον ιερό σκοπό που εξυπηρετούσαν και κουρασμένοι από το βαρύ πρόγραμμα της μέρας. Ειδικά, η Δώρα ήταν κομμάτια και με το ζόρι κρατούσε τα ματοτσίνορα της ανοιχτά.

Εντάξει, μπορεί να μη βρέθηκαν εκεί και οι "12", όμως θα ήλπιζες πως ο κόσμος θα έδινε βροντερό "παρών". Θες λίγο η παρουσία των παιδιών, θες λίγο ο σκοπός, θες ότι θες, σημασία έχει ότι η προσέλευση ήταν απογοητευτική. Οι λίγοι που παραβρέθηκαν ήσαν οι μόνιμοι θαμώνες του μαγαζιού. Μάταια, οι Big περίμεναν να έρθουν κι άλλοι και άδικα η Ελίνα μπαινόβγαινε στο μαγαζί για να δει μήπως στρίβει κανείς στη γωνία. Η απογοήτευση της ήταν μεγάλη και δεν το έκρυψε καθώς με τα δεδομένα της δημοσιότητας τους, περίμεναν η προσέλευση να είναι τεράστια. Καταλαβαίνεις, ουρές κόσμου στην πόρτα του μαγαζιού να δίνουν όσα κι όσα προκειμένου να μπουν μέσα. Τελικά, οι προσδοκίες δεν πραγματοποιήθηκαν και η ανησυχία είναι μήπως έχουν και αυτοί την ίδια τύχη. Αν και η "αρχόντισσα της κουζίνας" Ρέα δε φοβάται καθόλου, ενώ άμα της εκφράσεις τους προβληματισμούς σου το λιγότερο που μπορεί να σου κάνει, είναι να σε πάρει στο κυνήγι με τον πλάστη.