Η Βανδή, η Βίσση και το κόκκινο φόρεμα

09.12.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, χαμένα τα έχει η θεία μου με το θρίλερ που παίζεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το κόκκινο φόρεμα του Christian Lacroix. Αντέγραψε η Δέσποινα Βανδή την Άννα Βίσση; Θα την μηνύσει ο Οίκος; Είναι η Δέσποινα μια...φορεματοκλέφτρα; Ποια μοδίστρα την έραψε να πάω κι εγώ;
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Xαμένα τα έχει η θεία μου με το θρίλερ που παίζεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το κόκκινο φόρεμα του Christian Lacroix. " Έχω συγκλονιστεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Βανδή μπόρεσε και βρήκε ράφτρα επί των κοπιαρισμάτων τουαλετών υψηλής ραπτικής με ειδίκευση στον Lacroix, ενώ εγώ μετά από πολύχρονη κι επίπονη προσπάθεια έπεσα πάνω στη Βαρβάρα από την Αμφιλοχία". Η θεία, ως συνήθως είναι εκτός τόπου και χρόνου, όμως της το συγχωρώ, καθότι αυτή ήταν που μου έφερε τα μαντάτα. "Τάξε μου! Το κόκκινο φόρεμα της Βανδή, που έβγαλε μάτια στη συναυλία της στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα, δεν είναι Λακρουά, αλλά...Λα-αντιγραφουά. Όσο, δηλαδή, γνήσια είναι η Λουί Βιτόν που πήρες από τον μαύρο στο πανηγύρι του Αγ. Νικόλαου, άλλο τόσο είναι κι αυτή Λακρουά".

Τα όσα άκουσα παρακάτω ήταν τω όντι συγκλονιστικά με αποτέλεσμα να ακούω τη θεία με το στόμα ανοιχτό σαν χάνος. Η Δέσποινα είχε δει το εν λόγω φόρεμα με τη μάσκα του πειρατή από την Σερλίζ Θερόν στο εξώφυλλο του Elle και το λιμπίστηκε. "Αυτό θα φορέσω στη Θεσσαλονίκη" είπε και πήρε τον Οίκο για να το παραγγείλει. Αυτοί, πολύ ευγενικά της είπαν: "Μαντάμ το ρούχο είναι υψηλής ραπτικής, τα έχει τα λεφτά του". "Κι εγώ τα έχω" τους απάντησε. Όταν όμως άκουσε την τιμή, 65 ολόκληρα εκατομμύρια, της ήρθε κόλπος. Έλα, όμως που η εικόνα του φορέματος της είχε μείνει. Μια φίλη της αγαπημένη που δε μπορούσε να τη βλέπει να κλαίει της είπε: "Μη στεναχωριέσαι βρε κουτό. Η μάνα της ξαδέρφης μου είναι πολύ καλή μοδίστρα. Μας έραβε τέτοια ρούχα στις Απόκριες που ήμασταν μικρές. Κάτι θα κάνει άμα της πούμε". Όπερ κι εγένετο. Το αποτέλεσμα το είδες από μόνη σου.
Παρόλο που η αοιδός δεν έστειλε δελτία τύπου που να γράφουν: "Η διάσημη καλλιτέχνιδα θα φοράει το βραδύ Lacroix τουαλέτα που σίγουρα θα συγκινήσει το πολυπληθές κοινό της" διέρρευσε ότι το ρούχο είναι από τον εν λόγω Οίκο. Την επομένη οι άνδρες της χώρας ανέλυαν το μπούστο της Βανδή και οι γυναίκες έτρεχαν στα περίπτερα για να αγοράσουν...βαμβάκι. Κι εκεί, που το Δεσποινάκι είχε κλέψει τις εντυπώσεις, σκάει η βόμβα. Το φόρεμα είναι αντίγραφο του γνήσιου, ενώ το αληθινό το φοράει η Άννα Βίσση στο καινούργιο εξώφυλλο της Vogue που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

"Όταν το άκουσα έτρεχα στις εκκλησίες να ανάψω ένα κερί που με αξίωσε ο Θεός να δω κι αυτό" σχολίασε η θεία. Από δω και πέρα, ξεκινάει το θρίλερ. Οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν τηλεπάθεια; Η Δέσποινα έμαθε για τη φωτογράφηση της Βίσση κι έσπευσε να προλάβει την αντίζηλο; Οι φίλοι της Βανδή υποστηρίζουν ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και η άτιμη η μοίρα σου επιφυλάσσει κάτι εκπλήξεις! Οι φίλοι της Βίσση λένε πως η Δέσποινα στο σχολείο όταν πήγαινε θα είχε σίγουρα το παρατσούκλι "το πιο καλό σκονάκι". Η ίδια δηλώνει ότι ήταν εντελώς τυχαίο το γεγονός και πως το φόρεμα το αγόρασε στο Λονδίνο που είχε πάει. Κατόπιν, έμαθε ότι υπάρχει ολόιδιο από τον Lacroix. Για τη Βίσση το έμαθε τώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Η Αννούλα, πάλι, έχει εξοργιστεί με την όλη ιστορία, διότι φοβάται μήπως βγει ο κόσμος και πει ότι αντέγραψε την εμφάνιση της αντιπάλου. "Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έχει γίνει βούκινο η υπόθεση από τα κανάλια" επεσήμανε η θεία. Τα άσχημα, όμως για το Δεσποινάκι έρχονται από το Παρίσι. Ο Οίκος μόδας απειλεί ακόμη και με μήνυση την αοιδό, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ για αρχή της ζητούν να προβεί σε δημόσια ομολογία. "Φαντάσου τη Δέσποινα να βγει στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το δέντρο και σε live σύνδεση να πει: Συγνώμη είμαι μια...φορεματοκλέφτρα". Δεν γίνονται τέτοια πράγματα και στο κάτω, κάτω τι έκανε η κοπέλα; Φόρεσε ένα ρούχο που της άρεσε και δεν μπορούσε να αγοράσει!