Δημοτικό συμβούλιο για χάρη της...Βίσση

24.08.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, έχω κάποιες υπόνοιες που μόνο σε εσένα εξομολογούμαι, διότι είσαι άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου. Πιστεύω, πως όλα αυτά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Άννα Βίσση πάνω στη Θεσσαλονίκη, πριν καν αρχίσει το πρόγραμμά της στο Theatro, από τους κατοίκους της Πυλαίας είναι ξένος...δάκτυλος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Έχω κάποιες υπόνοιες που μόνο σε εσένα εξομολογούμαι, διότι είσαι άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου. Πιστεύω, πως όλα αυτά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Άννα Βίσση πάνω στη Θεσσαλονίκη, πριν καν αρχίσει το πρόγραμμά της, από τους κατοίκους της Πυλαίας είναι ξένος...δάκτυλος. Και δεν αναφέρομαι σε UFO, ούτε στη Δέσποινα Βανδή - μη νομίζεις έχει κι αυτή τα δικά της -, αλλά σε κάποιον κακό άνθρωπο που μάτιασε την Αννούλα και οι εμφανίσεις της στο Theatro θυμίζουν πορεία για το ασφαλιστικό. Χαμός σου λέει γίνεται έξω από το κέντρο τα βράδια.

Οι κάτοικοι της Κάτω Πυλαίας, όπου βρίσκεται το εν λόγω κέντρο, συγκεντρώνονται και με πανό, ντουντούκες και μαύρες σημαίες ζητούν το κλείσιμο του. Με τη Βίσση δεν έχουν τίποτε προσωπικό, αλλά αυτά τα άτιμα ντεσιμπέλ που βγαίνουν κάθε βράδυ δεν τους αφήνουν να κλείσουν μάτι. Αφού πέφτουν στο κρεβάτι τους τραγουδώντας το "Χωρίς το μωρό μου" και ξυπνούν με το "Σχιζοφρένεια". Για τους, δε, ασθενείς που βρίσκονται απέναντι στο Διαβαλκανικό δεν το συζητώ, πλέον δεν τους κάνουν ολική νάρκωση. Ξέρουν πότε βγαίνει ο Κουρκούλης και τους βάζουν να ακούσουν δυο τρεις μπαλάντες του, οπότε και τους παίρνει ο ύπνος.
Ωραία κι αφού έχουν όλα τα καλά του Θεού, γιατί φωνάζουν; Απλά, οι άνθρωποι φοβούνται μην αποκτήσουν τίποτε κακές συνήθειες και μετά θέλουν να γίνουν κι αυτοί τραγουδιστές και ο χώρος δεν ενδείκνυται καθότι έχει πέσει συνωστισμός. Έτσι, προκειμένου να αποφύγουν τα...αναπόφευκτα προχώρησαν το θέμα παραπέρα, όπου συγκάλεσαν μέχρι και δημοτικό συμβούλιο. Εκεί έγινε το έλα να δεις. Τα μέλη είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, όπου επικράτησαν οι μεν, αυτοί, δηλαδή, που υποστηρίζουν ότι τα ντεσιμπέλ είναι στα επιτρεπτά όρια και είχαν με το μέρος τους τον δήμαρχο. Απ' ότι φαίνεται το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν με άλλα σχήματα. Και σε ρωτώ ρε, Σωτήρη μου γιατί αυτός ο ντόρος τώρα με τη Βίσση; Μήπως, επειδή η αοιδός έχει...στεντόρεια φωνή; Πάντως, η καλλιτέχνιδα δε φαίνεται να πτοείται και συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά της, γεμίζοντας το μαγαζί. Φίσκα είναι μιλάμε κάθε βράδυ. Άννα είναι βλέπεις αυτή, χρόνια και ζαμάνια είχαν να τη δουν, οπότε φυσιολογική αυτή η κοσμοσυρροή.

Στη Θεσσαλονίκη, Σώτο μου είναι και ο Καρβέλας, προκειμένου να συμπαρασταθεί ηθικά στη "μούσα" του. Στα ρεπό κάνουν τις βόλτες τους στα μαγαζιά της συμπρωτεύουσας, εννοείται μακριά από τα φλας, διότι ο Νίκος έχει μια αλλεργία στα φώτα και ο γιατρός του το είπε ξεκάθαρα: "κ. Καρβέλα να αποφεύγετε τις κάμερες και τους φωτογράφους σαν το διάολο το λιβάνι. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία σας. Τι θέλετε να σας τρέχουμε στους γιατρούς"; Γι αυτό και τις προάλλες όταν πήγαν στης Πέγκης Ζήνα πήρε τη Βίσση και φύγανε σαν τους κυνηγημένους. Φοβήθηκε, μη τον έπιανε η αλλεργία του κι άρχιζε να τρέχει η μύτη του και τα μάτια του. Κι όχι τίποτε άλλο δεν είχε πάρει μαζί του ούτε ένα χαρτομάντιλο.