Τα μοντέλα κατεβαίνουν στους δρόμους! Αυτή είναι πορεία...

18.03.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Αυτό που κάποτε φάνταζε... όνειρο θερινής νυκτός για κάποιους, να κατέβουν δηλαδή τα μοντέλα στους δρόμους και να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να βγει αληθινό!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αυτό που κάποτε φάνταζε... όνειρο θερινής νυκτός για κάποιους, να κατέβουν δηλαδή τα μοντέλα στους δρόμους και να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να βγει αληθινό! Το ελληνικό μόντελινγκ ξεκινάει απεργία και απειλεί με πορείες! «Από το στόμα τους και στου Θεού το αυτί».... Και νομίζω ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που όλοι - μα όλοι - θα ζηλεύουν τα ΜΑΤ. Και θα είναι η μόνη πορεία που δεν θα έχει παρατράγουδα.

Άντε το πολύ, να ζητήσει κάνα ματ αυτόγραφο από την Εβελίνα Παπαντωνίου. Θα μάθω, πότε σκοπεύουν να κατέβουν στους δρόμους, να πας από νωρίς να πιάσεις πρώτη θέση Σύνταγμα γιατί θα γίνεται το αδιαχώρητο εκείνη τη μέρα. Από κόσμο που θέλει να δει από κοντά τόσα μοντέλα μαζεμένα και από περίεργους που θα σπεύσουν να δουν πώς διαμαρτύρονται τα μοντέλα. Άραγε, τι συνθήματα θα λένε;

«Κρίση καταραμένη, η πασαρέλα δεν πεθαίνει» ή «Βασίλειε sorry, το πρακτορείο με πληρώνει». Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σου εξηγήσω τι συμβαίνει. Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου, ξεκινάει η ελληνική εβδομάδα μόδας, αλλά ως φαίνεται αυτή κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ή τουλάχιστον θα βγει, αλλά με λίγα δικά μας μοντέλα και περισσότερα αλλοδαπά. Κι αυτό, διότι τα πρακτορεία που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από την περσινή εβδομάδα, δεν αφήνουν τα μοντέλα τους να πάρουν μέρος.

Βέβαια, οι σχεδιαστές δεν ευθύνονται σε αυτό, αφού την πληρωμή κάνουν οι χορηγοί της εκδήλωσης, αλλά φευ την οικονομική κρίση στο τέλος την πληρώνουν αυτοί. Και τα πρακτορεία έχουν το δίκιο τους και για του λόγου το αληθές τα περισσότερα μοντέλα είναι με το μέρος τους και αποφασισμένα να κάνουν ακόμη και πορείες διαμαρτυρίας, προκειμένου να πάρουν τα λεφτά.

Εντάξει, υπάρχουν και περιπτώσεις μοντέλων που θέλουν να βοηθήσουν κάποιους φίλους τους σχεδιαστές, αλλά έχουν συμβόλαιο με πρακτορείο και δεν μπορούν να το αθετήσουν. Τώρα τι θα συμβεί κανείς δεν το γνωρίζει. Κι αν τα πρακτορεία δεν δώσουν τόπο στην οργή, δεν αποκλείεται λαμπερά ονόματα του μοντελινγκ να απουσιάσουν από την Εβδομάδα Μόδας. Και οι σχεδιαστές δεν ξέρουν τι να κάνουν....