Και ο Πλούταρχος διέταξε...

28.05.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική, Ουίσκι στο όνομα του Γιάννη Πλούταρχου θα πίνουν για έναν ολόκληρο όνομα οι Θεσσαλονικείς. Ο γνωστός αοιδός δεν αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Ουίσκι στο όνομα του Γιάννη Πλούταρχου θα πίνουν για έναν ολόκληρο όνομα οι Θεσσαλονικείς. Ο γνωστός αοιδός δεν αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει εισαγωγέας του πιο δημοφιλούς ποτού, αλλά να παρέμβει στην "Πολιτεία" για να πέσει η τιμή του. Να εξηγήσω τι εννοώ, προτού βγεις με πλακάτ στο Σύνταγμα και βροντοφωνάζεις: "Και ο Πλούταρχος στην Βουλή"!

Ο εν λόγω αοιδός εδώ και μία εβδομάδα εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο "Πολιτεία". Προτού, όμως ξεκινήσουν οι εμφανίσεις, ο Γιάννης έκανε δυναμική παρέμβαση, όπου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη τα εξής απλά πράγματα: να μειωθεί η φιάλη ουίσκι από 200 ευρώ σε 150 και η είσοδος από 20 ευρώ να πέσει στα 15. Στο "θέλημα Πλούταρχου" δεν μπορείς να πας κόντρα, γι αυτό και ο επιχειρηματίας του είπε σε όλα "ναι". Χαμένος τελικά δεν βγήκε, αφού από τη μέρα που άνοιξε το κέντρο, δεν πέφτει σε αυτό ούτε καρφίτσα. Ουρές είναι ο κόσμος απ' έξω και δίνουν "μάχη" για να μπουν μέσα. Οπότε με τέτοιο σουξέ, και χονδρική τιμή να πωλούσαν το ουίσκι, πάλι θα έβγαζαν τα έξοδα τους.

Οι εμφανίσεις θα διαρκέσουν έναν μήνα, ενώ για πρώτη φορά ο αοιδός παρουσιάζει παράσταση και ουχί μπουζουκερί πρόγραμμα. Τι εννοώ: στο πρώτο μέρος του προγράμματος - το οποίο έχει επιμεληθεί ο Αγγελος Πυριόχος - ο Πλούταρχος κάνει ένα μουσικό ταξίδι, που ξεκινάει από το 1955 και τελειώνει στο σήμερα. Σε αυτό λέει γνωστές επιτυχίες, που αγαπήθηκαν από το κοινό κι έχουν περάσει στην Ιστορία ως "αθάνατα ελληνικά τραγούδια". Στο δεύτερο μέρος, το πρόγραμμα λέει αποκλειστικά δικά του άσματα, όπου γίνεται και ο μεγάλος ξεσηκωμός των θαμώνων: στην πίστα, στα τραπέζια, παντού.