Πώς θα νικήσεις τον καυτό ήλιο

11.08.2010
Σίγουρα προσπάθησες πολύ να είσαι καλό κορίτσι κάτω από τον ήλιο αλλά κάτι η παρέα που σε έκανε να ξεχνιέσαι κάτι τα παιχνίδια στη θάλασσα και η ανάγκη σου να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου και άφησες στην άκρη το αντηλιακό σου με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά σημάδια του ήλιου στο κορμάκι σου!

Σίγουρα προσπάθησες πολύ να είσαι καλό κορίτσι κάτω από τον ήλιο αλλά κάτι η παρέα που σε έκανε να ξεχνιέσαι κάτι τα παιχνίδια στη θάλασσα και η ανάγκη σου να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου και άφησες στην άκρη το αντηλιακό σου με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά σημάδια του ήλιου στο κορμάκι σου! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να απαλύνεις τα σημάδια του -βλαβερού- ήλιου και να απολαύσεις το υπέροχο λαμπερό δερματάκι σου!

Μέχρι την τελευταία του σταγόνα: όσο και να σπας το κεφαλάκι σου δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό και πιο ενυδατικό από το αγαθό που σου προσφέρεται απλόχερα- και δωρεάν- από τη φύση: το νερό! Οκ ο καυτός ήλιος σου προκάλεσε έγκαυμα, δεν πρέπει όμως να σκάσεις και πολύ , απλά πιες το νεράκι σου στην υγεία του! Το πιο πιθανό είναι ότι τώρα έχεις αφυδατωθεί τελείως, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να πιεις κάνα δύο μπουκάλια νεράκι έτσι ώστε να έρθεις στα ίσια σου και να προσφέρεις στον οργανισμός σου τη χαμένη του ενυδάτωση, ειδικά όταν είσαι έξω στον ήλιο μην κυκλοφορείς χωρίς το μπουκαλάκι σου με το νερό.

Φουλ της κομπρέσας: στα έλεγε η μανούλα και δεν την άκουγες και την κορόιδευες κιόλας! Οι κομπρέσες με κρύο νεράκι ?ειδικά όταν είσαι στον ήλιο- είναι ότι πιο δροσιστικό και ευεργετικό για το διψασμένο σου δερματάκι και κάνουν τη δουλειά τους πολύ πιο άμεσα από τα σπρέι. Οι κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν έστω για λίγο το δέρμα σου που καίγεται αν και δεν είναι δυνατόν να κάνουν θαύματα όπως για παράδειγμα να εξαφανίσουν το έγκαυμα. Θα χρειαστεί χρόνος και σωστή περιποίηση της περιοχής που έχει το "θέμα" για να απαλλαχτείς εξολοκλήρου από αυτό και οι κομπρέσες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!

Βουτήξου στο γάλα: πολλοί ειδικοί της ομορφιάς μας βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το γάλα όταν υποφέρουμε από ηλιακά εγκαύματα! Λοιπόν τι περιμένεις; Γέμισε τη μπανιέρα σου με γαλατάκι- τα λιπαρά εδώ δεν παίζουν κανένα ρόλο(!)- και βούτηξε το κορμάκι σου μέσα πίνοντας νερό στο όνομα της Κλεοπάτρα που τελικά κάτι παραπάνω ήξερε. Οι ειδικοί λένε ότι το γάλα έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει το δέρμα αλλά και να απαλύνει τις κοκκινίλες. Ειδικά για το πρόσωπο, μπορεί το μπάνιο να μην είναι 100% η λύση αλλά μπορείς να βάλεις σε ένα μικρό μπολάκι λίγο γάλα και με λίγο βαμβάκι να ταμπονάρεις τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου σου, έτσι ώστε να ανακουφίσεις τις ερεθεισμένες από τον ήλιο περιοχές.

Φώναξε το γιατρούλη: αν το πρόσωπο σου έχει σοβαρό έγκαυμα, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις πριν αρχίσεις να ψάχνεις στο ψυγείο για το γάλα είναι να συμβουλευτείς τον ειδικό. Η γνώμη του ειδικού είναι τόσο πολύτιμη όσο το αντηλιακό σου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και δεν έχεις παρά αν τη λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Ο γιατρός σου θα σε συμβουλέψει πώς να δράσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκαύματος ή της κοκκινίλας.

Τιπ για να μη φτάσεις στο έγκαυμα: τα βασικά για αν μη φτάσεις να αντικρίζεις στον καθρέφτη ένα προσωπάκι τύπου patchwork -με μπαλώματα- καλά θα κάνεις να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου το οποίο πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο δείκτη προστασίας, ειδικά στα πρώτα μπάνια! Φρόντισε κάθε -το πολύ- δύο ώρες να ανανεώνεις το αντηλιακό σου έτσι ώστε να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες. Η ομπρέλα είναι απαραίτητη στη θάλασσα ειδικά τις "δύσκολες" ώρες από τις 11 μέχρι τις 5!Αν έχεις κατά νου τα παραπάνω, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Από την Ελένη Αναστασάκη