11 χρυσοί κανόνες για δροσερή επιδερμίδα

18.08.2010
Εκτός από την καθημερινή περιποίηση, τις κατάλληλες κρέμες και τις τακτικές επισκέψεις στην αισθητικό, σημαντικό ρόλο στην ομορφιά της επιδερμίδας παίζουν η σωστή διατροφή και η ξεκούραση.

Εκτός από την καθημερινή περιποίηση, τις κατάλληλες κρέμες και τις τακτικές επισκέψεις στην αισθητικό, σημαντικό ρόλο στην ομορφιά της επιδερμίδας παίζουν η σωστή διατροφή και η ξεκούραση ειδικά το καλοκαίρι. Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές για να έχεις πάντα δροσερό, νεανικό δέρμα για φίλημα!

1. Μην παραλείπεις να καταναλώνεις άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής. Η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την επιδερμίδα, ενώ ο σολομός και οι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά τροφές προσφέρουν πολύτιμα συστατικά.

2. Ξέχασε για λίγο τη ζάχαρη όσο μπορείς και θα δεις το δερματάκι σου πιο λαμπερό και δροσερό από ποτέ!

3. Φρόντισε να είναι πάντα καθαρή και ενυδατωμένη η επιδερμίδα σου. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα πρόσεξε την ιδιαίτερα και χρησιμοποίησε μια ενισχυμένη υδατική κρέμα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποίησε τακτικά μια τονωτική λοσιόν με οξέα φρούτων που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα.

4. Μην αμελείς ποτέ την αντηλιακή σου κρέμα, ακόμα και όταν είσαι στην πόλη αφού ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και η προστασία της επιδερμίδας σου τώρα το καλοκαίρι πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σου.

5. Αν πίνεις ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση και άφθονο νερό θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποβάλει τις τοξίνες και όχι μόνο θα δείχνεις αλλά θα νιώθεις και πολύ ωραία.

6. Η τακτική σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το στρες και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να είσαι πάντα φρέσκια και λαμπερή!

7. Προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετά, γιατί η επιδερμίδα ανανεώνεται στη διάρκεια του ύπνου και η ανάπλαση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας προσφέρει στην επιδερμίδα σου την αναζωογόνηση που τόσο έχει ανάγκη.

8. Μην καπνίζεις -ενώ αν είσαι καπνίστρια προσπάθησε τώρα το καλοκαίρι να περιορίσεις τα τσιγάρα που καπνίζεις.

9. Φρόντισε την υγεία σου από κάθε πλευρά. Όταν είσαι υγιής, δείχνεις ακόμη πιο κούκλα!

10. Χαμογέλασε είναι ευεργετικό! Όσο πιο συχνά χαμογελάς όχι μόνο ανεβαίνεις ψυχολογικά αλλά δείχνεις και νεότερη!

11. Ανέδειξε τον δικό σου τύπο ομορφιάς, αποφεύγοντας το βαρύ μακιγιάζ. Δείξτε το πραγματικό σου πρόσωπο και άφησε την εσωτερική σου ομορφιά να λάμψει.

Από την Νέλλη Παρασκευοπούλου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη