Η σωστή ώρα να εφαρμόσεις την κρέμα σώματος για πλήρη ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η σωστή ώρα να εφαρμόσεις την κρέμα σώματος για πλήρη ενυδάτωση της επιδερμίδας
ΠΗΓΗ: FREEPICK
Και όμως! Υπάρχει σωστό timing και στην εφαρμογή της κρέμας σώματος. Εσυ το ήξερες;

Η ενυδάτωση του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την ενυδάτωση του προσώπου. Οι δερματολόγοι τονίζουν συχνά τη σημασία της καθημερινής φροντίδας του δέρματος και μας ενθαρρύνουν να μην την αμελούμε. Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής, και όχι μόνο όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλεις να φορέσεις πιο ανάλαφρα ρούχα.

Γνωρίζεις, όμως, ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή μέσα στην ημέρα που η εφαρμογή της κρέμας σώματος μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα; Ας δούμε ποιες ώρες και στιγμές είναι οι ιδανικότερες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αμέσως μετά το ντους

Η στιγμή που βγαίνεις από το ντους και το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό, είναι η πλέον κατάλληλη για να εφαρμόσεις την κρέμα σώματος. Τότε, το δέρμα σου διατηρεί ακόμη την υγρασία του λόγω του νερού και οι κρέμες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε ένα ήδη ενυδατωμένο δέρμα. Αντίθετα, αν αφήσεις το δέρμα να στεγνώσει εντελώς ή περιμένεις αρκετή ώρα μετά το ντους, η υγρασία θα εξατμιστεί, αφήνοντας το δέρμα σου ξηρό. Εφάρμοσε λοιπόν την κρέμα αμέσως, για να κλειδώσεις την υγρασία πριν εξατμιστεί.

Αμέσως μετά το ξύρισμα

Το ξύρισμα δεν απομακρύνει μόνο την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο ευάλωτη σε ξηρότητα. Για να προστατεύσεις το δέρμα σου, χρησιμοποίησε μια απαλή, λεπτόρρευστη κρέμα χωρίς οινόπνευμα, η οποία θα αποφύγει τυχόν ερεθισμούς και θα προστατεύσει την επιδερμίδα σου από την ξηρότητα και τις κοκκινίλες που μπορεί να εμφανιστούν μετά το ξύρισμα.

Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσεις να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και απαλό, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την κρέμα σώματός σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 31.08.2024 - 01:30