5 τρόποι να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα το καλοκαίρι

27.06.2020
5 τρόποι να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα το καλοκαίρι
Σε αντίθεση με ότι πιστεύει πολύς κόσμος, το ξηρό δέρμα δεν είναι μόνο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, ο καλοκαιρινός ήλιος, η ζέστη και ο θερμός αέρας δημιουργούν ένα εντελώς νέο σύνολο προβλημάτων για το ξηρό δέρμα. Από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι τα πολλά ξυρίσματα και τις βουτιές στην πισίνα, το δέρμα σου μπορεί να μετατραπεί από ενυδατωμένο και μαλακό, σε ξηρό και τραχύ μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Τι μπορείς να κάνεις; Συνέχισε να διαβάζεις.

Κάνε ντους αμέσως μετά το κολύμπι σε χλώριο

Είναι δύσκολο να αντισταθείς και να μην κολυμπήσεις στην πισίνα της κολλητής σου σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα αλλά αυτή η βουτιά στην πισίνα θα μπορούσε να καταστρέψει το δέρμα σου αν δεν είσαι προσεκτική. Το χλώριο αφαιρεί από το δέρμα και τα μαλλιά σου, τα φυσικά τους έλαια και μπορεί να τα αφήσει ξηρά.

H δερματολόγος Dr. Shari Sperling συνιστά να ξεπλένεσαι με καθαρό νερό αμέσως μετά το κολύμπι σε μια χλωριωμένη πισίνα για να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος.

Βάλε καταπραϋντική λοσιόν μετά από την παραλία

Όλοι πηγαίνουμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε αλλά το αλάτι της θάλασσας αφαιρεί από το δέρμα σου τη φυσική υγρασία και το σμήγμα του, λέει η Αμερικανίδα δερματολόγος Dr. Michele Green. Αυτό μπορεί να ερεθίσει και να στεγνώσει το δέρμα σου.

Επιπλέον, το αλμυρό νερό δεν ξεπλένεται εντελώς πάντα στο ντους, επομένως είναι σημαντικό να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο για να αποφύγεις την επιπλέον απώλεια υγρασίας, λέει η Dr. Green.

Bάλε στο δέρμα σου μετά από κάθε ξύρισμα μαλακτική κρέμα

Αν ξυρίζεσαι πιο συχνά το καλοκαίρι από το χειμώνα, είναι σημαντικό να δώσεις στο δέρμα σου λίγη επιπλέον φροντίδα. Μην ξεχνάς λοιπόν να βάζεις μια ενισχυμένη μαλακτική κρέμα στο σώμα σου μετά το ξύρισμα.

Απομάκρυνε τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα με ένα ήπιο καθαριστικό

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δέρμα σου έχει την τάση να είναι λίγο πιο λιπαρό λόγω της επιπλέον θερμότητας και του ιδρώτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση των εστιών ακμής, οι οποίες μπορεί να ερεθίσουν και τελικά να στεγνώσουν το δέρμα σου.

Πίνε άφθονο νερό (δεν υπάρχει καλύτερο κόλπο)

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η Dr. Green προτείνει τον περιορισμό της κατανάλωσης καφέ και αλκοόλ και την κατανάλωση άφθονου νερού.

«Ο καφές και το αλκοόλ είναι διουρητικά, τα οποία είναι ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή ούρων επομένως αφυδατώνουν το σώμα και το στεγνώνουν», τονίζει η Dr. Green. «Η αφυδάτωση των ιστών του δέρματος μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.» Με άλλα λόγια, φρόντισε να μένεις ενυδατωμένη από μέσα προς τα έξω και το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί τώρα και αργότερα.