Ερεθισμένη επιδερμίδα μετά το ξύρισμα: 3 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το αποσμητικό σου

02.06.2016
Το αποσμητικό σου σε έχει σώσει τις πιο δύσκολες ώρες: από το γραφείο ως το ραντεβού, αφού καταφέρνει να σου χαρίζει φρεσκάδα που διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Τι γίνεται όμως με το θέμα της αποτρίχωσης και ειδικά του ξυρίσματος, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή της μασχάλης; Ποια είναι εκείνα τα αποσμητικά που θα σου χαρίσουν απαλή επιδερμίδα μετά από το ξύρισμα; Πώς θα καταφέρεις να αποφύγεις την φαγούρα και τον ερεθισμό; Γιατί αν σκέφτεσαι να μην φορέσεις καθόλου αποσμητικό απλά και μόνο επειδή ξυρίστηκες τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Παρακάτω θα μάθεις πώς το αποσμητικό σου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις απαλή επιδερμίδα μετά το ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

Πρέπει να είναι ενυδατικό:

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς ξυράφι στην ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, 36 % αυτού που αφαιρείται είναι επιδερμικά κύτταρα. Πρέπει λοιπόν να βρεις ένα αποσμητικό που όχι μόνο να μην ερεθίζει την ήδη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου, αλλά και να την περιποιείται.

Το Dove Original, θρέφει και βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας, ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπία της υγρασίας στην επιδερμίδα. Έτσι, η επιδερμίδα διατηρείται απαλή και εσύ νιώθεις πραγματικά άνετα και όμορφα.

To Dove Original είναι διαφορετικό σε σχέση με τα απλά αποσμητικά, γιατί είναι το μόνο που περιέχει ¼ ενυδατική κρέμα Dove και προσφέρει θρέψη και περιποίηση στο δέρμα.

Αντιιδρωτικό:

Για αρχή καλό είναι να μιλήσουμε εδώ για τις κατηγορίες των αποσμητικών. Ένας πρώτος σημαντικός διαχωρισμός των αποσμητικών είναι ανάμεσα σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά.

Τα αποσμητικά χρησιμοποιούν τεχνολογία αρώματος για να καταπολεμούν την κακοσμία ενώ τα δεύτερα τα αντιιδρωτικά εκτός από αρώμα περιέχουν ενεργά συστατικά που περιορίζουν την εφίδρωση που είναι ένας λόγος στον οποίο οφείλεται η κακοσμία.

Ιδανικά καλό είναι να διαλέξεις ένα αντιιδρωτικό όπως για παράδειγμα το Dove Original με βιταμίνη Ε που σου χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί, ενώ ταυτόχρονα δεν περιέχει οινόπνευμα.

Να έχει διάρκεια:

Το ποια εί͠ναι η διάρκεια του αποσμητικού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς εδώ. Όχι μόνο γιατί δεν χρειάζεται να το ανανεώνεις διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και για το ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για την κακοσμία.

Το Dove Original, το αποσμητικό-σταθμός στην ιστορία αποσμητικών, αγαπήθηκε για την αποτελεσματικότητά του και την αίσθηση φρεσκάδας που σου αφήνει. Μπορείς να βρεις το δικό σου αγαπημένο ανάμεσα στα διαθέσιμα αρώματα.

Εξάλλου, τα αποσμητικά Dove είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν 48ώρη προστασία από την κακοσμία και την εφίδρωση και ταυτόχρονα φροντίδα στη γυναικεία επιδερμίδα. Προτίμησε το αποσμητικό σε μορφή roll-on που χωράει και στην τσάντα σου και μπορείς να το κουβαλάς πάντα μαζί σου για παν ενδεχόμενο!